17247

PHOTOS + VIDEO: Η εντυπωσιακή μεταμόρφωση 2 παλιών αποθηκών στο κέντρο της Λεμεσού!

08/03/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Για δεκαετίες ήταν απλώς αποθήκες, 2 χαμηλοτάβανα δωμάτια, που δε δέχθηκαν ποτέ ιδιαίτερη φροντίδα. Γεμάτα με κάθε είδους υλικά και εργαλεία, με το πέρασμα του χρόνου αφέθηκαν στην φθορά και η εικόνα τους μάλλον θλίψη προκαλούσε τελευταία. Αυτό άλλαξε ριζικά, όταν πριν λίγες εβδομάδες οι παλιές, πετρόκτιστες αποθήκες μεταμορφώθηκαν σε 2 υπέροχους χώρους, με σκοπό να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα αρκετών εργαζομένων στο κέντρο της πόλης.

Οι αποθήκες βρίσκονται στο παλιό εργαστήριο που από το 2002 χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης για το προσωπικό της εταιρείας ΕΚΑ. Τα 2 αυτά κτίρια βρίσκονταν εκεί από πολλά χρόνια πριν, βέβαια, και παρά τη φθορά συνέχιζαν να διατηρούν στοιχεία του χαρακτήρα της περιοχής, που παραδοσιακά φιλοξενούσε βιομηχανικά κτίρια και εμπορικά καταστήματα. Η ιδέα για την αποκατάσταση και αξιοποίησή τους προέκυψε από την ανάγκη δημιουργίας ενός χώρου που προσφέρει διέξοδο χαλάρωσης, συναντήσεων και ανανέωσης στο προσωπικό της εταιρείας. Έτσι, το Louis Work Café αποτελεί πια ένα εντυπωσιακό παράδειγμα για το πως το παλιό βρίσκει τον ρόλο του στο σήμερα.

Τα 2 δωμάτια, διατηρώντας τον industrial χαρακτήρα τους, με την ίδια τζαμαρία και τους ίδιους λιτούς, πετρόκτιστους τοίχους, που υπήρχαν από την αρχή της κατασκευής τους, εξελίχθηκαν σε φιλόξενους χώρους, κατάλληλους για καφέ, φαγητό, παρουσιάσεις και συναντήσεις μεταξύ συνεργατών, προσθέτοντας σε μια εταιρεία που μετράει 70 χρόνια ζωής, ένα σύγχρονο πλεονέκτημα, αναγνωριστικό στοιχείο όλων των γραφείων σύγχρονων εταιρειών – ιδίως στο εξωτερικό.

swipe gallery

Για να περάσουν από την προηγούμενη χρήση τους στη σημερινή οι αποθήκες αυτές, χρειάστηκε φαντασία, προσεκτικός σχεδιασμός και οργανωμένη δουλειά, αλλά όχι ιδιαίτερα μεγάλο κονδύλι, όπως εξήγησε ο σχεδιαστής του έργου, Λευτέρης Πετρίδης.

Προσεγμένος φωτισμός, επιλογή επίπλων σε μοντέρνες γραμμές με χρωματικούς τόνους που δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στον χώρο και λιτή διακόσμηση, που επιτρέπει σε κάποιον να ξεκουραστεί ή και να συνεχίσει την εργασία του σε ένα περιβάλλον βολικό και ευχάριστο, προσάρμοσαν ιδανικά το παλιό στο σήμερα. Έτσι, αντί το προσωπικό να αναγκάζεται να μετακινείται και να παλεύει με την κίνηση του κέντρου στα διαλείμματά του, διαθέτει πια μια εξαιρετική διέξοδο λίγα βήματα από τα γραφεία του.

swipe gallery

Ο Michael Λοϊζίδης, ένα από τα στελέχη της εταιρείας, συστήνοντας την ιδέα του Work Café, επεδίωξε να βελτιώσει την καθημερινότητα των εργαζομένων της ΕΚΑ, ώστε να ενισχύσει και την παραγωγικότητά τους. Ο διακοσμητής Λευτέρης Πετρίδης, αναλαμβάνοντας την αποκατάσταση του χώρου, κατάφερε να αναδείξει τον χώρο από όλες τις πλευρές, ενσωματώνοντας κομμάτια από την ιστορία, αλλά και τη φιλοσοφία της εταιρείας, σε ένα καλόγουστο σκηνικό.