Πλατεία Κάστρου

14/01/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λεμεσού αποτελεί το σήμα κατατεθέν του ιστορικού κέντρου της πόλης. Αποτελώντας παλαιότερα τον πυρήνα της μεσαιωνικής πόλης και στη συνέχεια ένα χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομική και εμπορική δραστηριότητα της πόλης και του λιμανιού της.

Περιτριγυρισμένη από παλιά, πετρόκτιστα κτίρια, ως επί το πλείστο αποθήκες που σχετίζονταν με τη δραστηριότητα που αναπτυσσόταν στην περιοχή, η πλατεία είναι σήμερα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της Λεμεσού. Με το κάστρο στο κέντρο, η πλατεία πλαισιώνεται πλέον από πλήθος εστιατορίων και καφετεριών, ενώ ο πεζόδρομος είναι χώρος που προσφέρεται συχνά για υπαίθριες αγορές, καθώς και για τα καθιερωμένα πάρτι του καρναβαλιού.

Η δυτική πλευρά της πλατείας αποτελείται από τις εγκαταστάσεις του παλιού χαρουπόμηλου Λανίτη, που έχει μετατραπεί σήμερα στο συγκρότημα των Carob Mill Restaurants. Στην ίδια πλευρά συναντά κανείς και το εστιατόριο που στεγάζεται στο παλιό χάνι, διατηρώντας αυτή την ονομασία και σήμερα. Τα κτίρια αυτά δηλώνουν το χαρακτήρα που είχε κάποτε η περιοχή ως κέντρο εμπορικό. Αντίθετα, σήμερα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για ποτό και φαγητό, για όλες τις ηλικίες και όλα τα πορτοφόλια.

Η πλατεία είναι σε μικρή απόσταση από το Παλιό Λιμάνι, τη Μαρίνα Λεμεσού, την οδό Ανεξαρτησίας και τα αξιοθέατα που υπάρχουν στην μεταξύ τους απόσταση στην παλιά πόλη, πράγμα που είναι από τα κύρια πλεονεκτήματά της.

swipe gallery


14513