Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου, Κάστρο Λεμεσού

14/02/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το σημερινό κάστρο χρονολογείται στην περίοδο της τουρκοκρατίας (γύρω στo 1590) και ενσωματώνει τμήματα του προγενέστερου μεσαιωνικού κάστρου. Από το 1987 μέχρι σήμερα φιλοξενεί μέρος της Μεσαιωνική Συλλογής του Κυπριακού Μουσείου.

Στο Μεσαιωνικό Μουσείο εκτίθενται αντικείμενα μέσα από τα οποία αντικατοπτρίζεται η ιστορία του νησιού, η οικονομική, κοινωνική και θρησκευτική ζωή και πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής από τον 3ο μέχρι το 18ο αιώνα μ.Χ.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται όπλα, πανοπλίες, εργαλεία, βυζαντινή, μεσαιωνική και ισλαμική εφυαλωμένη και χρηστική κεραμική, χάλκινα και υάλινα σκεύη, λύχνοι, κοσμήματα, νομίσματα, αντικείμενα λατρείας, καθώς και αρχιτεκτονικά μέλη που προέρχονται από βυζαντινά και γοτθικά κτίρια.

O θρύλος λέει πως σε αυτό το κάστρο ο Βασιλιάς Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Βερεγγάρια και την έστεψε βασίλισσα της Αγγλίας το 1191.

Τηλέφωνο: 25305419
Διεύθυνση: Ριχάρδου και Βερεγγάριας, 3042 Λεμεσός

swipe gallery


8864