A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα (Μέσα Γειτονιά)

Στο κεντρικότερο σημείο της Μέσα Γειτονιάς, δεσπόζει η εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα, μια εκκλησία που, εκτός από το να τιμά τον Άγιο του οποίου το όνομα φέρουν δεκάδες χιλιάδες Κύπριοι, έχει συνδεθεί και με τον πόθο για απελευθέρωση του νησιού.

Η εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα στη Μέσα Γειτονιά κτίστηκε το 1956, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο απελευθερωτικός αγώνας των Κυπρίων εναντίον των Άγγλων αποικιοκρατών (1955 – 1959). Στο εσωτερικό του ναού, μια εντοιχισμένη πλάκα με την επιγραφή «Αγωνιζομένων Κυπρίων αποκτήσαι ελευθερίαν» μαρτυρά τη σύνδεση της εκκλησίας με τις ελπίδες και τους στόχους των κατοίκων.

Η εκκλησία ακολουθεί τον τύπο της σταυροειδούς βασιλικής με τρούλο. Στο εσωτερικό της, μερικές ιδιαίτερα εντυπωσιακές τοιχογραφίες κοσμούν τα τόξα και τον θόλο της. Μετά την ανέγερσή της έχει ανακαινιστεί σημαντικά, ώστε να έχει τη σημερινή της μορφή. Το μεγάλο προαύλιό της φιλοξενεί κάθε χρόνο στις 29 και 30 Νοεμβρίου λαϊκή πανήγυρη, με αφορμή τους εορτασμούς προς τιμήν του Αγίου.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.