11115

Στοά Αριστοτέλους: Η Αριστοτέλους της Λεμεσού είναι λιθόστρωτο βγαλμένο από παραμύθι!

24/05/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένα λιθόστρωτο μονοπάτι, περιτριγυρισμένο από τα παραδοσιακά, πετρόκτιστα σπιτάκια του χωριού, μόλις 10 λεπτά από την πόλη της Λεμεσού. Σε αυτό βρίσκει κανείς εδώ και λίγα χρόνια ένα φιλόξενο στέκι, όπου μπορεί να καταφύγει για χαλάρωση, καφεδάκι ή σπιτικά μεζεδάκια.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που απολαμβάνει κανείς με μια επίσκεψη στη Στοά Αριστοτέλους, στη Φασούλα, είναι το πόσο κοντά και ταυτόχρονα πόσο μακριά είναι από την πόλη. Μπορεί η επίσκεψη να είναι τόσο εύκολη όσο μια καθημερινή βόλτα, όμως είναι αρκετή για σε μεταφέρει σε ένα περιβάλλον γραφικό και γαλήνιο, που απέχει 180 μοίρες από τη φρενίτιδα της πόλης. Τα τραπεζάκια, τόσο στο λιθόστρωτο, όσο και μέσα στο μεζεδοπωλείο, είναι μια καλή διέξοδος από την κούραση, κάθε εποχή του χρόνου.

Στη Στοά Αριστοτέλους, ανάμεσα σε ιστορικά κειμήλια του χωριού (αφού στο ίδιο δρομάκι βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσειο και ο παλιός ελιόμυλος της Φασούλας), η Αντιγόνη, η ιδιοκτήτρια του χώρου, έχει δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα παραδοσιακού σπιτιού.

swipe gallery

Γι’ αυτό και το μενού περιλαμβάνει πάντα εποχιακές νοστιμιές, από αυτές που ετοιμάζουν οι νοικοκυρές στις κουζίνες τους. Άγρια μανιτάρια το φθινόπωρο, εποχιακές σαλάτες και ομελέτες με χόρτα από τους αγρούς της Φασούλας, χειροποίητα λουκάνικα, αλλά και λαχταριστά κουλουράκια με έψημα, είναι μόνο μερικά από όσα αξίζει να δοκιμάσει κανείς, ανάλογα με το πότε θα βρεθεί στο στέκι αυτό.

Συχνά διοργανώνονται μουσικές βραδιές, είτε στον πεζόδρομο, είτε στο εσωτερικό του μαγαζιού.

Διεύθυνση: Κεντρική πλατεία Φασούλας
Τηλέφωνο: 99 956478