20234

Εκδρομικός χώρος Κακομάλλη (Λουβαράς)

09/10/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το Δάσος Κακομάλλη βρίσκεται κοντά  στο χωριό Λουβαράς, σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από την πόλη της Λεμεσού. Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και πυκνά δάση του νησιού, με πανύψηλα πεύκα, σε υψόμετρο έως και 1000 μέτρα.

Στην είσοδο του δάσους υπάρχει διαμορφωμένος εκδρομικός χώρος, με χωρητικότητα 500 ατόμων. Ο χώρος διαθέτει ειδικά σημεία για άναμμα φωτιάς, ξύλινα τραπέζια και πάρκο για παιδιά. Το 2020, εμπλουτίστηκε με εγκαταστάσεις κατάλληλες και για άτομα με κινητικές δυσκολίες, ώστε να προσφέρει διέξοδο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Το σημείο θέας που βρίσκεται στο πυροσβεστικό παρατηρητήριο, 2 χλμ από τον εκδρομικό χώρο, προσφέρει ξεχωριστή θέα. Σε απόσταση 5,5 χλμ από τον εκδρομικό χώρο Κακομάλλη, βρίσκεται ένα δεύτερο σημείο θέας, που βλέπει όλη τη Λεμεσό.