A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Εκδρομικός χώρος Κακομάλλη (Λουβαράς)

Το Δάσος της περιοχής Κακομάλλη το συναντά κανείς καθ’ οδόν προς το χωριό Λουβαράς, σε απόσταση μισής ώρας με το αυτοκίνητο από την πόλη της Λεμεσού (23 χλμ). Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και πυκνά δάση του νησιού, με πανύψηλα πεύκα, ενώ η κορυφή του λόφου φτάνει μέχρι και τα 1000 μέτρα υψόμετρο.

Στην είσοδο του δάσους, μόλις 2,3 χλμ από το χωριό, υπάρχει διαμορφωμένος εκδρομικός χώρος, που αποτελεί ενδιαφέρουσα επιλογή για εξορμήσεις στη φύση, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Με χωρητικότητα 500 ατόμων, ο χώρος διαθέτει ειδικά σημεία για άναμμα φωτιάς, ξύλινα τραπέζια και στο πιο ψηλό σημείο του πάρκο για τη διασκέδαση των παιδιών. Οι βρύσες που υπάρχουν στο χώρο προσφέρουν δροσερό, πόσιμο νερό σε όλους τους επισκέπτες.

Από τον εκδρομικό χώρο ξεκινά και ο δασικός δρόμος του Κακομάλλη, προσβάσιμος και από αυτοκίνητα, ο οποίος οδηγεί στο δασικό σταθμό, που βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ, στην κορυφή του λόφου. Το σημείο θέας που βρίσκεται στο πυροσβεστικό παρατηρητήριο, προσφέρει πανοραμική θέα σε όλη την περιοχή. Σε υψόμετρο 1000 μέτρων, δεν έχει κανένα εμπόδιο να παρεμβάλλεται, ούτε προς το νότο και την πόλη της Λεμεσού, ούτε προς το βορρά και την κορυφή του Τροόδους.

Σε απόσταση 5,5 χλμ από τον εκδρομικό χώρο Κακομάλλη, μετά από μια πορεία μέσα στο δάσος, φτάνει κανείς σε ένα δεύτερο σημείο θέας, που βλέπει όλη τη Λεμεσό. Στη διαδρομή αυτή, οι περιπατητές θα συναντήσουν και μία εγκαταλελειμμένη στοά εξόρυξης χρωμίου, από την εποχή που τα μεταλλεία συντηρούσαν οικονομικά την περιοχή.

swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;