16493

Πάρκο Λανίτειου Σταδίου

06/10/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στην καρδιά της Λεμεσού, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, ένα νέο πάρκο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, με αποτέλεσμα να γίνει μια αγαπημένη επιλογή για οικογενειακές βόλτες, όλες τις ώρες της ημέρας. Πρόκειται για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στον χώρο πρασίνου του Λανιτείου Σταδίου.

Το έργο αποτελεί μέρος ενός σχεδίου, που στόχο έχει οι σχολικές εγκαταστάσεις και οι δημόσιοι χώροι να αγκαλιαστούν από όλο τον κόσμο και να γίνουν κομμάτι των καθημερινών συνηθειών του, της διασκέδασης, της άθλησης και της κοινωνικοποίησης όλων των κατοίκων της πόλης. Στον χώρο του Λανιτείου Σταδίου, στο δυτικότερο κομμάτι του τεμαχίου που φιλοξενεί τα Λανίτεια Σχολεία, το πάρκο αυτό προσφέρει στα παιδιά την επιλογή για παιχνίδι σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, που πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, ενώ το αναψυκτήριο που λειτουργεί εκεί εξυπηρετεί το κοινό από τις 2:00 μ.μ. μέχρι και τις 12:00 π.μ. καθημερινά, ενώ τα Σαββατοκύριακα η λειτουργία του αρχίζει από το πρωί.

Πέρα από τον παιδότοπο που έχει δημιουργηθεί στο σημείο αυτό, υπάρχει και ειδικός, υπαίθριος χώρος με όργανα γυμναστικής, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν παιδιά και ενήλικες που επιλέγουν τον χώρο αυτό για την καθημερινή τους άσκηση. Το πάρκο φυλάσσεται και επιτηρείται όλες τις ώρες, ενώ ο νυχτερινός φωτισμός με μεγάλους προβολείς, επιτρέπει την ασφαλή χρήση του μέχρι αργά το βράδυ. Σε τακτά χρονικά διαστήματα φιλοξενούνται και μουσικές βραδιές στον χώρο του αναψυκτήριου, που διοργανώνονται από τη Σχολική Εφορεία Λεμεσού.