7107

Εκδρομικός χώρος Καλεβουνάρι (Πολεμίδια)

13/03/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε μία έκταση 100 στρεμμάτων δυτικά της πόλης, στον λόφο Καλεβουνάρι στα Πολεμίδια, έχει δημιουργηθεί ένας όμορφος εκδρομικός χώρος με σύγχρονες εγκαταστάσεις και μοναδική, πανοραμική θέα σε ολόκληρη τη Λεμεσό. 

Πρόκειται για ένα από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου της Λεμεσού. Κατά τη διαμόρφωσή του φυτεύτηκαν περισσότερα από 10.000 δέντρα, ώστε να δημιουργήσουν ένα όμορφο καταφύγιο στη φύση, μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης. Εκεί βρίσκει κανείς ξύλινα τραπέζια και κιόσκια, σημείο θέας και παιδότοπο, αλλά και τουαλέτες και χώρο στάθμευσης.

Ένα πλακόστρωτο μονοπάτι επιτρέπει στους επισκέπτες του να μετακινηθούν εύκολα και να περιηγηθούν σε όλη την έκταση του χώρου. Πέρα από τις φυσικές ομορφιές, μπορεί κανείς να θαυμάσει και τα γλυπτά που έχουν τοποθετηθεί εκεί, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής με καλλιτέχνες από Κύπρο και εξωτερικό.