3950

Φωλιά του Κούκου: Μία μπακαλοταβέρνα στο κέντρο της Λεμεσού, ξυπνάει όμορφες μνήμες!

23/06/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε ένα κτίριο – ορόσημο στην ιστορική οδό Αγίου Ανδρέου, δίνουν εδώ και χρόνια ραντεβού όσοι αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις και τις αναμνήσεις από το παρελθόν της πόλης.

Η «Φωλιά του Κούκου», ένα μικρό μαγειρείο – μεζεδοπωλείο, συνεχίζει στον 21ο αιώνα την εικόνα της μπακαλοταβέρνας που θριάμβευσε στα μέσα του 20ου αιώνα. Η εικόνα του χώρου λειτουργεί σαν χρονομηχανή, αφού τα ράφια που καλύπτουν τους τοίχους είναι γεμάτα από τρόφιμα και άλλα χαρακτηριστικά είδη μπακάλικου μιας παλιάς γειτονιάς (τα οποία είναι διαθέσιμα προς πώληση).

Πέρα από την εικόνα, που αναβαθμίστηκε το 2021 με τη φροντίδα των 2 αδερφιών που διαχειρίζονται την επιχείρηση, το μενού επιβεβαιώνει τη νοσταλγική ταυτότητα του χώρου. Τα μεσημέρια προσφέρει 2-3 πιάτα σπιτικού, κυπριακού φαγητού (με τα παραδοσιακά συνοδευτικά, όπως σαλατικά και ελιές να πλαισιώνουν κάθε μερίδα). Τα βράδια, το ταβερνάκι βγάζει μεζεδάκια που ανέκαθεν συνόδευαν το κρασί, τη μπύρα και τη ζιβανία, ως «καύσιμα» για εύθυμες βραδιές.

Διεύθυνση: Αγίου Ανδρέου 228
Τηλέφωνο: 97 682003