6799

Μόλος Λεμεσού

25/07/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πόλη
Αναψυκτήρια / Καφετέριες

Ο μόλος της Λεμεσού είναι το πιο χαρακτηριστικό σημείο της πόλης και ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα πάρκα στην Κύπρο. Εκτός από προορισμός για βόλτες και χαλάρωση, εξυπηρετεί και ως άτυπη παραλία, αφού προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες στη θάλασσα.

Οι μεγάλες αποβάθρες του παραθαλάσσιου πάρκου εξυπηρετούν και σήμερα ως «βατήρες» για βουτιές στα καταγάλανα νερά της Λεμεσού. Μία συνήθεια ιδιαίτερα αγαπητή από τα μέσα του 20ου αιώνα, ενισχύθηκε μετά τη διαμόρφωση του συμπλέγματος από ποικίλες αποβάθρες σε όλο το μήκος του πάρκου.

Ο συνδυασμός του μπάνιου στη θάλασσα, με την άσκηση στον πεζόδρομο, είναι φυσικά ιδανικός. Κι ενώ το πάρκο προσφέρεται για άσκηση στη στεριά, η ακτογραμμή αυτή είναι δημοφιλής και για βόλτες με καγιάκ, SUP ή άλλα θαλάσσια σπορ. Άλλοι πάλι, επιλέγουν να χαλαρώνουν με θέα στη θάλασσα, ψαρεύοντας με καλάμι από τις αποβάθρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο μόλος της Λεμεσού είναι μία άτυπη μεν, αλλά ιδιαίτερα αγαπητή «παραλία» για όλους.

Caffè Nero: 25 025604
Yellow Cafe: 25 342642
Red Cafe Pizza Romana: 99 888441