1364

Τα αυγά της «Γέννησης» στο Πάρκο Γλυπτικής της Λεμεσού

30/04/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στο Πάρκο Γλυπτικής στον μόλο της Λεμεσού, μία ιδιαίτερη γκαλερί τέχνης με θέα στη θάλασσα, βρίσκεται ένα έργο που ταυτίζεται από κάθε άποψη με το Πάσχα και τα όμορφα μηνύματα που φέρνει μαζί της αυτή η γιορτή.

Το έργο με τα 96 αυγά, δημιουργία της Μαρίας Κυπριανού, θυμίζει μια φωλιά που ετοιμάζεται να γεμίσει με νεοσσούς. Γι’ αυτό, άλλωστε, ονομάζεται «Γέννηση». Το έθιμο των πασχαλινών αυγών έχει παρόμοιο συμβολισμό, αφού η ζωή που κρύβει μέσα του το αυγό υποδηλώνει την Ανάσταση και τη νίκη απέναντι στον θάνατο.

Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι τα αυγά του γλυπτού, μέσα στο πράσινο του παραθαλάσσιου πάρκου, είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία του μόλου, αφού τραβάνε αμέσως το ενδιαφέρον και την προσοχή των περαστικών και ιδίως των μικρών παιδιών. Χωρίς αμφιβολία, το έργο έχει πετύχει να μεταδώσει αισιόδοξα μηνύματα γέννησης και αναγέννησης και διαιώνισης της ζωής.