16688

Το Λανίτειο Γυμνάσιο πήρε τη νέα του αναβαθμισμένη εικόνα!

17/12/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η πρώτη φάση του έργου για την Ανάπλαση των Λανίτειων  Σχολείων. Πρόκειται για τη νότια επέκταση του Λανίτειου Γυμνασίου, που αφορά την κατασκευή σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων, που σχεδιάστηκαν ώστε να φιλοξενούν εργαστήρια φυσικής, χημείας, οικοκυρικών, μουσικής και ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά και μια αίθουσα πολλαπλών - αθλητικών χρήσεων.

Το σχέδιο για την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων αποσκοπεί να καλύψει τις ανάγκες ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού κέντρου, τόσο με τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, όσο και με την αρμονική ένταξη σύγχρονων κτιριακών μονάδων που θα υποστηρίζουν τις καινούργιες ανάγκες του σχολείου. Για την ολοκλήρωση του έργου αυτού, κρίθηκε απαραίτητη και η απομάκρυνση παρεμβάσεων οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αλλοίωση του χαρακτήρα των αρχικών κτιρίων του ιστορικού σχολείου. Έτσι, τα νέα κτίρια έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υποσκιάζουν τα υφιστάμενα, αλλά να τα αναδεικνύουν.

Παράλληλα, η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων συμβάλλει στη σύνδεση του σχολείου με τη γύρω περιοχή, ενώ μια πράσινη οροφή στη στέγη του κτιρίου λειτουργεί ως προέκταση των χώρων πρασίνου που περιβάλλουν το σχολείο.

Σχετικα

Το έργο, που έχει σχεδιαστεί από το γραφείο Armeftis & Associates, εκπροσωπεί την Κύπρο στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Αρχιτεκτονικής Mies van der Rohe 2019, ανάμεσα σε 238 πόλεις από 38 χώρες, με 383 έργα να συμμετέχουν συνολικά στον διαγωνισμό.