4243

Μαρίνα Λεμεσού: Πως το ιστορικό κέντρο «μετακόμισε» σε ένα κοσμοπολίτικο αξιοθέατο της πόλης!

09/09/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η Μαρίνα Λεμεσού, ένα Project που ανέδειξε μια περιθωριοποιημένη περιοχή της Λεμεσού, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, τόσο της πόλης, όσο και της Κύπρου. Σε αυτό, οι μοντέρνες προδιαγραφές συναντούν την παράδοση και την ιστορία της πόλης.

Η μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο, που άκμασε από τα τέλη του 19ου αιώνα, ενέπνευσε στους δημιουργούς της Μαρίνας Λεμεσού την επιλογή αυτή. Αφού η πρώην βιομηχανική περιοχή απέκτησε κτίρια με χώρους διαμονής, αναψυχής και διασκέδασης, θεωρήθηκε φυσικό να δανειστούν χαρακτηριστικά από την αρχιτεκτονική του ιστορικού κέντρου.

Με τον τρόπο αυτό, ο αρχιτέκτονας επέλεξε να δημιουργήσει μία σύγχρονη συνέχεια του κέντρου, σε ένα κοσμοπολίτικο αξιοθέατο της πόλης.

Τοίχοι με πέτρα, στέγες με κεραμίδια, όμορφες καμάρες, κομψά μπαλκόνια με αριστοτεχνικά κάγκελα και ανθισμένοι κήποι, είναι στοιχεία που πέρασαν από την παλιά πόλη στη Μαρίνα Λεμεσού, επιτρέποντας στους επισκέπτες του χώρου να γνωρίσουν κάτι από την αστική παράδοση του τόπου.