19789

Αυτή η γέφυρα 133 μέτρων θα ενώσει την Αγίου Ανδρέου με τον παραλιακό!

17/04/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μια εντυπωσιακή γέφυρα έχει σχεδιαστεί για να ενώσει το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού με το ιστορικό κέντρο της πόλης. Πρόκειται για μέρος του μεγάλου έργου που στοχεύει στην αναζωογόνηση της Αγίου Ανδρέου, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην περιοχή.

Στο ύψος της συμβολής 2 γνωστών εμπορικών οδών της πόλης, της Αγίου Ανδρέου και της Ανεξαρτησίας, θα δημιουργηθεί εντός των επόμενων ετών ένα μεγάλο έργο που θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και την εν λόγω γέφυρα. Στη γέφυρα, μήκους 133 μέτρων, θα οδηγούν κυλιόμενες σκάλες από την πλευρά της Αγίου Ανδρέου, ενώ θα διασχίζει την απόσταση μέχρι το παραλιακό μέτωπο ακολουθώντας οφιοειδή πορεία. Το πάτωμα της γέφυρας, σε ύψος 7 μέτρων από το έδαφος, θα φωτίζεται κατά της διάρκεια της νύχτας, δημιουργώντας ένα λαμπερό μονοπάτι, ενώ το προστατευτικό γυαλί στις 2 πλευρές θα επιτρέπει θέα προς κάθε κατεύθυνση.

Το The Gallery, το έργο που θα φιλοξενεί τη γέφυρα αυτή, θα διαθέτει μεταξύ άλλων μια μεγάλη εμπορική πλατεία, με εκθεσιακό χώρο τεχνών, εστιατόρια και μπαρ, πάνω από τα οποία θα διέρχεται η γέφυρα, ώστε οι περιπατητές να έχουν πανοραμική εικόνα του χώρου. Εκτός από μία ακόμα διέξοδος για αναψυχή (που θα φιλοξενεί και το πρώτο περιστρεφόμενο εστιατόριο της Κύπρου – δες το εδώ), το The Gallery έχει σχεδιαστεί ακριβώς για να γίνει ένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο παραλιακό μέτωπο και το κέντρο της πόλης.

Δες περισσότερα για το The Gallery by Askanis εδώ.