14213

Ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο, σε περιμένει στη στεριά στη Λεμεσό!

25/06/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πατώματα με σανιδωτή ξυλεία, λευκά, μεταλλικά κάγκελα και σκάλες, καταστρώματα με θέα στην ανοιχτή θάλασσα. Ένα «κρουαζιερόπλοιο» διαφορετικό από τα άλλα στη Λεμεσό, γίνεται ένας εναλλακτικός τρόπος για να «ταξιδέψει» κανείς νοερά, παραμένοντας όμως στη στεριά.

Η ιδιαίτερη αυτή κατασκευή, μέρος μας μοναδικής αρχιτεκτονικής δημιουργίας, του επιβατικού σταθμού στο Λιμάνι Λεμεσού, είχε στόχο ακριβώς αυτό: να συνδέει αρμονικά τη στεριά με τη θάλασσα, δημιουργώντας αναπαραστάσεις της εμπειρίας ενός πλοίου, για όσους βρίσκονται στη στεριά. Παρόλο που ο πρωταρχικός ρόλος της Αίθουσας Επιβατών είναι η υποδοχή αφίξεων και αναχωρήσεων στο Λιμάνι, το κτίριο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιείται καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου και όχι αποκλειστικά κατά τους μήνες διακίνησης επιβατών. Έτσι, αυτά τα ταξιδιάρικα μπαλκόνια και οι ταράτσες της Αίθουσας Επιβατών, θα είναι και το μόνο πράγμα που θα θυμίζει κρουαζιερόπλοιο για κάποια διαστήματα μέσα στον χρόνο.

Από τα 7 συνολικά οβάλ κελύφη που συνθέτουν την Αίθουσα Επιβατών, τα 01, 02 και 03 (που στεγάζουν τις αίθουσες αφίξεων, το τελωνείο και τα τμήματα μετανάστευσης και αστυνόμευσης), έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να φιλοξενούν εκθέσεις, συνέδρια και άλλες δραστηριότητες οι οποίες θα προσφέρουν συνεχή χρήση του κτιρίου και επιπλέον θα ενισχύσουν την ενσωμάτωση της ανάπτυξης με τα δρώμενα της πόλης της Λεμεσού. Επιπρόσθετα, το κέλυφος 04, που στο ισόγειο εξυπηρετεί την συλλογή αποσκευών για μεταφορά στα κρουαζιερόπλοια, στον πρώτο όροφο στεγάζει εστιατόριο, με εξέδρα με skybar στην οροφή του, να προσφέρει απρόσκοπτη πανοραμική θέα της πόλης της Λεμεσού, του λιμανιού και της Μεσογείου.