20434

Ταβέρνα «Το καπηλειό»: Ένα ζεστό ταβερνάκι, που ξεχειλίζει παράδοση και νοστιμιά!

02/12/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Χώρος ζεστός και οικογενειακός, το «Καπηλειό» είναι ένα ταβερνάκι που σερβίρει μαζί με τα πιάτα του μπόλικες δόσεις νοσταλγίας. Σε ένα περιβάλλον που έχει διακοσμηθεί με στοιχεία της κυπριακής, λαϊκής παράδοσης, η ταβέρνα αυτή ετοιμάζει μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα και μεζεδάκια της ντόπιας κουζίνας, όπως επίσης και υπέροχα, σπιτικά γλυκά και λικέρ.

Σε απόσταση μόλις 5 λεπτών από τη Λεμεσό, αλλά σε μια τοποθεσία μακριά από την κίνηση και τους έντονους ρυθμούς της πόλης, το παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι υποδέχεται τους επισκέπτες του σε ένα χώρο οικείο και φιλόξενο. Με γεύσεις καθαρά κυπριακές στο μενού του, το «Καπηλειό» ικανοποιεί εξίσου εκείνους που αγαπούν να δοκιμάζουν μερακλίδικους, παραδοσιακούς μεζέδες, αλλά και εκείνους που προτιμούν χορταστικά, περιποιημένα πιάτα. Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές που προσφέρει, είναι τα χοιρινά παϊδάκια (ιδιαίτερα τρυφερά, χάριν στο ειδικό μαρινάρισμα), αλλά και ο μουσακάς, το στιφάδο και το κλέφτικό του.

Πέρα από τα κρεατικά και φαγητά του ταψιού ή της κατσαρόλας, χάριν στη μικρή απόσταση από τη θάλασσα η ταβέρνα φροντίζει να υπάρχει καθημερινά στο μενού της και φρέσκο ψάρι, για όσους προτιμήσουν μια εναλλακτική επιλογή. Το επιστέγασμα της γαστρονομικής αυτής εμπειρίας έρχεται με το κέρασμα που επιφυλάσσουν οι ιδιοκτήτες, προσφέροντας φρέσκα, σπιτικά γλυκά για το τέλος.

Για τους χειμερινούς μήνες, το τζάκι που ανάβει από νωρίς, συντροφεύει τους θαμώνες της ταβέρνας, ζεσταίνοντας ακόμα περισσότερο την ατμόσφαιρα.

Διεύθυνση: Άγιος Τύχωνας (δίπλα στην κεντρική εκκλησία του χωριού)
Τηλέφωνο: 99 556084