Άγιος Επίκτητος: Φαγητό με «τη Λεμεσό στο πιάτο» - κυριολεκτικά και μεταφορικά!

12/09/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η Λεμεσός από τη μια άκρη στην άλλη: από τις κοσμοπολίτικες παραλίες στα ανατολικά, μέχρι το λιμάνι της στα δυτικά και από τα φώτα του κέντρου πόλης, μέχρι τη θάλασσα. Παίρνεις απόσταση, την κοιτάς από ψηλά και την απολαμβάνεις πανοραμικά.

Εκεί πια καταλαβαίνεις και την πραγματική ομορφιά της πόλης αυτής, που καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα στον κοσμοπολιτισμό και την απλότητα. Όταν, λοιπόν, μια ταβέρνα έχει τέτοια θέα, η έκφραση «η Λεμεσός στο πιάτο», αποκτά άλλη διάσταση. Και τότε, ή που η θέα θα σου ανοίξει την όρεξη για τα καλά, ή που μάτια και στομάχι θα σε χορτάσουν διπλά.

Το ύψωμα στο Αρμενοχώρι, στο ανατολικότερο άκρο της Λεμεσού, έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως μια εξαιρετική τοποθεσία για να απολαύσει κανείς θέα και κυπριακές νοστιμιές. Το κτίριο του παλιού σχολείου του χωριού, που αναπαλαιώθηκε ως πολιτιστικό κέντρο της κοινότητας, φιλοξενεί πια την ταβέρνα Άγιος Επίκτητος. Η ταβέρνα σε αυτό το πρώην τουρκοκυπριακό χωριό, που θυμίζει το χωριό του πρόσφυγα ιδιοκτήτη, Άγιος Επίκτητος στην κατεχομενη Κερύνεια, υπηρετεί άρτια την κυπριακή κουζίνα και τις παραδοσιακές γεύσεις. Η θέα έχει κάνει την ταβέρνα ακόμα πιο δημοφιλή προορισμό, καθιστώντας απαραίτητη προϋπόθεση την κράτηση, πριν την επισκεφθεί κανείς.

Η ταβέρνα σερβίρει δείπνο καθημερινά, ενώ από 1η Οκτωβρίου μέχρι 31 Μαΐου λειτουργεί και τα μεσημέρια της Κυριακής.

Κρατήσεις: 99 346 529

Δες περισσότερα για την ταβέρνα εδώ.

swipe galleryΑγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.

17774