22419

Άγιος Επίκτητος: Φαγητό με «τη Λεμεσό στο πιάτο» - κυριολεκτικά και μεταφορικά!

09/06/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Η άκρη ενός υψώματος στο Αρμενοχώρι, ανατολικά της Λεμεσού, προσφέρει εντυπωσιακή θέα όλης της πόλης και το πλεονέκτημα αυτό αξιοποίησε η ταβέρνα Άγιος Επίκτητος, που εδώ και χρόνια αποτελεί δημοφιλή προορισμό για φαγητό.

Την ταβέρνα άνοιξε στο αναπαλαιωμένο κτίριο του παλιού σχολείου του χωριού ένας πρόσφυγας από την κατεχόμενη Κερύνεια, ο οποίος της έδωσε το όνομα του χωριού που άφησε πίσω. Η κουζίνα του αγαπάει τις παραδοσιακές, κυπριακές γεύσεις και φτιάχνει λαχταριστά μεζεδάκια στη σχάρα, μαγειρευτά, όπως κουπέπια με φρέσκα κληματόφυλλα, αλλά ακόμα και παραδοσιακό ρέσι και βραστό χαλλούμι.

Έτσι, στην ταβέρνα αυτή απολαμβάνεις τη Λεμεσό «στο πιάτο», κυριολεκτικά και μεταφορικά. Συνίσταται η κράτηση πριν την επισκεφθεί κανείς για δείπνο.

Διεύθυνση: Αμμοχώστου 8, Αρμενοχώρι
Τηλέφωνο: 99 346529