3115

Σημείο Θέας Κελλακίου (Σινοά)

15/05/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ανηφορίζοντας προς τα ημιορεινά χωριά της επαρχίας, βρίσκει κανείς ένα σημείο που προσφέρει ίσως την πιο εντυπωσιακή πανοραμική θέα μέχρι τη θάλασσα.

Το σημείο θέας Σινοά βρίσκεται λίγα μέτρα πριν το χωριό Κελλάκι. Η περιοχή διαθέτει ιδιαίτερες ομορφιές, όμως το σημείο αυτό είναι και από μόνο του αρκετός λόγος για να την επισκεφθεί κανείς.

Ο  πλακοστρωμένος χώρος βρίσκεται πάνω σε ένα ύψωμα, που επιτρέπει πανοραμική θέα 360 μοιρών. Μπορεί κανείς να αναγνωρίσει από εκεί το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγίας Γλωσσά και τα γειτονικά χωριά, όπως η Σανίδα, το λατομείο, αλλά και τους εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους της περιοχής.

Με ξύλινη περίφραξη, παγκάκια, πάγκους, σκέπαστρο και χώρο στάθμευσης, το σημείο αυτό αποτελεί μια βολική στάση για ανάπαυση και ρέμβη, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.