2126

Σημείο Θέας Κελλακίου (Σινοά)

09/12/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μισή ώρα ανατολικά της πόλης της Λεμεσού, ανηφορίζοντας προς τα ημιορεινά χωριά της επαρχίας, βρίσκει κανείς ένα σημείο που προσφέρει ίσως την πιο εντυπωσιακή πανοραμική θέα μέχρι τη θάλασσα.

Το σημείο θέας Σινοά βρίσκεται λίγα μέτρα πριν το χωριό Κελλάκι. Η περιοχή διαθέτει ιδιαίτερες ομορφιές, όμως το σημείο αυτό είναι και από μόνο του αρκετός λόγος για να την επισκεφθεί κανείς. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2003 και από τότε συνιστά μια αγαπημένη στάση για όσους ταξιδεύουν στην ύπαιθρο. 

Ο  πλακοστρωμένος χώρος βρίσκεται πάνω σε ένα ύψωμα, που επιτρέπει πανοραμική θέα 360 μοιρών. Μπορεί κανείς να αναγνωρίσει από εκεί το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγίας Γλωσσά και τα γειτονικά χωριά, όπως η Σανίδα, το λατομείο, αλλά και τους εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους της περιοχής. Με ξύλινη περίφραξη, παγκάκια, πάγκους, σκέπαστρο και χώρο στάθμευσης, το σημείο αυτό αποτελεί μια βολική στάση για ανάπαυση και ρέμβη, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.