28479

Euphoria Art Land

17/04/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, όταν τα πιστεύουμε πολύ και θέλουμε να τα ζήσουμε όπως τα έχουμε φανταστεί. Αυτό απέδειξε η δημιουργία του Euphoria Art Land, ενός νέου, μοναδικού στο είδος του χώρου στη Λεμεσό, αποτέλεσμα ενός οράματος πολλών ετών του Άνθου Μυριάνθους.

Στον Πύργο Λεμεσού, ο ιδιαίτερα δημιουργικός αυτός άνθρωπος εμπνεύστηκε και δημιούργησε με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντών που αγαπούν την τέχνη, έναν μοναδικό προορισμό, γεμάτο χρώμα και βλάστηση. Πρόκειται για μια πραγματική χώρα των θαυμάτων, όπου τα έργα τέχνης είναι πραγματικά σπιτάκια, κατάλληλα για να εξερευνήσεις, αλλά και για να μείνεις εκεί. Με εικόνα που παραπέμπει στις μοναδικές δημιουργίες του Gaudi στη Βαρκελώνη, τα σπιτάκια αυτά έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση την οργανική και βιοκλιματική αρχιτεκτονική, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά (όπως άχρηστα κεραμικά και γυαλιά). Έτσι, ένας χώρος που προοριζόταν για σκουπιδότοπος, μετατράπηκε σε μια όαση γεμάτη πράσινο και τέχνη.

Οι ξεχωριστές ομορφιές του χώρου αυτού, αποκαλύπτονται στους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε όλες τις εγκαταστάσεις του, απολαμβάνοντας την Κυριακή τους σε ένα γαλήνιο, φυσικό περιβάλλον. Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στον μαγευτικό κήπο, τα ονειρικά δρομάκια, τα ιδιαίτερα σπιτάκια αλλά και στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για τη φιλοσοφία πίσω από το έργο αυτό, για τη φύση, τα υδρόβια φυτά, αλλά και για τους κύκνους και τα παγώνια που φιλοξενεί. Αμέσως μετά την ξενάγηση, μπορούν να απολαύσουν ένα ποτό στον χώρο εκδηλώσεων.

swipe gallery

Μια γεύση από τις ξεναγήσεις στην Euphoria Art Land.

Τα 3 σπιτάκια που υπάρχουν στον χώρο έχουν διακοσμηθεί με στοιχεία της κουλτούρας των λαών που έχει γνωρίσει στα ταξίδια του ο δημιουργός, από την Αιθιοπία και το Μεξικό, μέχρι την Ινδία και την Κολομβία. Έτσι, η διαμονή σε αυτά είναι ένα ταξίδι σε κόσμους εξωτικούς και ονειρεμένους. Παράλληλα, εκτός από άνετα και φιλόξενα, τα σπίτια αυτά είναι ιδιαίτερα δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά τον χειμώνα, χάριν στο σχήμα και τα μονωτικά τους υλικά. Πέρα από προορισμός για διαμονή, όμως, το project αυτό, που ξεκίνησε πριν 6 χρόνια, αποτελεί και χώρο συνεργασίας ανθρώπων που αγαπούν την τέχνη, από όπου κι αν προέρχονται.

Καθώς η διαμονή επιτρέπεται μόνο σε ενήλικες, ο χώρος προσφέρει διάφορα βιωματικά εργαστήρια για παιδιά που τον επισκέπτονται, ώστε να πιστέψουν και αυτά στις δημιουργικές τους δυνάμεις και να θελήσουν να κάνουν και τα δικά τους όνειρα πραγματικότητα.

Τηλέφωνο: 97 743042