26387

Παραλία Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου

23/06/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ύπαιθρος
Φυσικές Ομορφιές
Χαλίκια
Χωματόδρομος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Ήσυχες Παραλίες
Ταβέρνες / Εστιατόρια

Ανάμεσα στα χωριά Μονή και Πεντάκωμο, στο ανατολικότερο άκρο της Επαρχίας Λεμεσού, βρίσκεται η ακτή του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου. Η ακτή έχει πάρει το όνομά της από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την παραλία (βρες πληροφορίες για το μοναστήρι εδώ).

Η ακτή αποτελεί στην ουσία μια συνέχεια της Ακτής Κυβερνήτη, διατηρώντας τα ίδια χαρακτηριστικά, με τα ξεχωριστά, λευκά βράχια να δημιουργούν την ιδανική χρωματική αντίθεση με το γαλάζιο της θάλασσας. Πέρα από τον κύριο κόλπο, κατάλληλο για κολύμπι και εκδρομές με τις ανέσεις του παραθαλάσσιου εστιατορίου, ο επισκέπτης θα βρει και μικρότερους κολπίσκους, πιο δυσπρόσιτους, αλλά ιδανικούς για μοναχικές στιγμές κοντά στη φύση.


Το ομώνυμο εστιατόριο που βρίσκεται δίπλα στο κύμα, προσελκύει ολόχρονα πολύ κόσμο και είναι γνωστό για τους ψαρομεζέδες του, τις μεγάλες μερίδες του και το μαγικό τοπίο της περιοχής. Είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος, ιδανικός και για οικογένειες, αφού, πέρα από άλλες ανέσεις, έχει και αρκετά παιχνίδια για τα παιδιά.

swipe gallery

Οι λάτρεις της κατασκήνωσης επιλέγουν αρκετά συχνά την περιοχή αυτή για μια διανυκτέρευση δίπλα στο κύμα. Οι μικροί κόλποι ανάμεσα στα λευκά βράχια προσφέρουν ησυχία, αποκλειστικότητα, αλλά και ανενόχλητη θέα στα ανοιχτά της θάλασσας.

Στην παραλία του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου θα φτάσεις παίρνοντας την ομώνυμη έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση προς το μοναστήρι. Μετά από διαδρομή περίπου 5 λεπτών, ο δρόμος οδηγεί στην ακτή με τα κατάλευκα βράχια.