A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
evel limassol
Επίσημοι Συνεργάτες

Παραλία Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου

Ανάμεσα στα χωριά Μονή και Πεντάκωμο, στο ανατολικότερο άκρο της Επαρχίας Λεμεσού, βρίσκεται η ακτή του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου. Η ακτή έχει πάρει το όνομά της από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την παραλία (βρες πληροφορίες για το μοναστήρι εδώ).

Η ακτή αποτελεί στην ουσία μια συνέχεια της Ακτής Κυβερνήτη, διατηρώντας τα ίδια χαρακτηριστικά, με τα ξεχωριστά, λευκά βράχια να δημιουργούν την ιδανική χρωματική αντίθεση με το γαλάζιο της θάλασσας. Πέρα από τον κύριο κόλπο, κατάλληλο για κολύμπι και εκδρομές με τις ανέσεις του παραθαλάσσιου εστιατορίου, ο επισκέπτης θα βρει και μικρότερους κολπίσκους, πιο δυσπρόσιτους, αλλά ιδανικούς για μοναχικές στιγμές κοντά στη φύση.

Οι λάτρεις της κατασκήνωσης επιλέγουν αρκετά συχνά την περιοχή αυτή για μια διανυκτέρευση δίπλα στο κύμα. Οι μικροί κόλποι ανάμεσα στα λευκά βράχια προσφέρουν και ησυχία, και  αποκλειστικότητα, αλλά και ανενόχλητη θέα στα ανοιχτά της θάλασσας.

Στην παραλία του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου θα φτάσεις παίρνοντας την ομώνυμη έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο, με κατεύθυνση προς το μοναστήρι. Μετά από διαδρομή περίπου 5 λεπτών, ο δρόμος οδηγεί στην ακτή με τα κατάλευκα βράχια.

swipe gallery


Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;