7392

Κάλυμνος (Ακτή Κυβερνήτη)

03/07/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ύπαιθρος
Γαλάζια Σημαία
Φυσικές Ομορφιές
Άμμος
Χωματόδρομος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Ήσυχες Παραλίες
Ναυαγοσώστες

Η ονομασία της παραλίας Κάλυμνος στην περιοχή που είναι γνωστή ως Ακτή Κυβερνήτη, υπενθυμίζει την αρχική ταυτότητά της, όταν αποτελούσε προορισμό για βουτηχτές που έβρισκαν εκεί μπόλικα σφουγγάρια. Συχνά έφταναν εκεί και σφουγγαράδες από το ελληνικό νησί Κάλυμνος κι έτσι δόθηκε η ίδια ονομασία στην παραλία της Λεμεσού.

Η περιοχή ονομάστηκε Ακτή Κυβερνήτη πολύ αργότερα, όταν οι Βρετανοί που βρέθηκαν στην Κύπρο κατά την περίοδο της Αποικιοκρατίας άρχισαν να συχνάζουν εκεί, ενώ υπήρχε και ένα εξοχικό για τον εκάστοτε Κυβερνήτη εκεί.

Η παραλία είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, χάριν στην ιδιαίτερη φυσική ομορφιά της, αλλά και την καθαρότητα του νερού. Τα ψηλά, κατάλευκα βράχια που περιτριγυρίζουν την αμμουδιά δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, που προσφέρει θέα τόσο σε όσους βρίσκονται μέσα στη θάλασσα, όσο και σε αυτούς που αγναντεύουν την ακτή από ψηλά.

Ο οικογενειακός χαρακτήρας της παραλίας και οι υπηρεσίες που παρέχονται σε μικρή απόσταση από εκεί, είναι ένας επιπλέον λόγος για να την επιλέξει κανείς.