6820

Θαλασσινές σπηλιές στον Άγιο Γεώργιο Αλαμάνου

04/07/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ύπαιθρος
Φυσικές Ομορφιές
Χαλίκια
Χωματόδρομος
Ήσυχες Παραλίες
Water Sports

Η ακτή του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της Λεμεσού, ξεχωρίζει για τους ιδιαίτερους σχηματισμούς που δημιουργούν τα λευκά βράχια, εκεί που συναντούν τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας.

Η δύναμη των κυμάτων (κυρίως τους χειμερινούς μήνες), σκάβει τα ασβεστολιθικά, σαν κιμωλία πετρώματα, δημιουργώντας εκατοντάδες μικρούς κολπίσκους, αλλά και εντυπωσιακές σπηλιές, που αλλάζουν σχήμα και μέγεθος κάθε χρόνο.

swipe gallery

Σε κάποιους από τους μεγαλύτερους κολπίσκους, μπορεί να φτάσει κανείς οδικώς, ακολουθώντας τον χωματόδρομο που ξεκινάει από την ταβέρνα στην παραλία. Σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου, υπάρχουν 4 τέτοιοι κολπίσκοι, με τον τελευταίο να είναι ο πιο δυσπρόσιτος.

Κάνοντας στάση σε έναν από τους κόλπους, μπορείς να εξερευνήσεις και τις κοντινές σπηλιές, εφόσον είσαι κάπως εξοικειωμένος με τη θάλασσα. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις μία περιήγηση με καγιάκ, που μπορεί εύκολα να προσεγγίσει τη βραχώδη ακτή.

swipe gallery

Αρκετοί επιλέγουν την περιοχή αυτή για ψάρεμα, είτε με καλάμι από τα βράχια, είτε με ψαροντούφεκο. Επειδή, όμως, στις σπηλιές καταφεύγουν φώκες για να γεννήσουν τα μικρά τους, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους επισκέπτες.

Σχετικα