12529

Ακτή Σωφρονίου (Ακτή Κυβερνήτη)

03/07/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ύπαιθρος
Άμμος
Άσφαλτος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Υπηρεσίες για ΑμεΑ
Ταβέρνες / Εστιατόρια
Ναυαγοσώστες

Μεγάλος και ήσυχος κόλπος, με λεπτή άμμο και κρυστάλλινα νερά, αυτή η ακτή της Λεμεσού είναι η επιτομή της οικογενειακής παραλίας.

Σε απόσταση 20 περίπου λεπτών από το κέντρο της πόλης, η παραλία αποτελεί το δυτικότερο τμήμα της Ακτής Κυβερνήτη, σαν εμβόλιμο κομμάτι ανάμεσα στα λευκά βράχια που αποτελούν το αναγνωριστικό στοιχείο της περιοχής.

Για τους ντόπιους, η παραλία είναι γνωστή και ως Ακτή Σωφρονίου. Οι επιλογές για φαγητό και ποτό έχουν εμπλουτιστεί, μάλιστα, με διάφορα εστιατόρια και café / bar να προσφέρουν υπηρεσίες εκεί.

Το ρηχό νερό της θάλασσας, η επίβλεψη από ναυαγοσώστη, οι διευκολύνσεις για άτομα με κινητικές δυσκολίες και τα κρεβατάκια που βρίσκονται στην άμμο, καθιστούν την παραλία ένα βολικό προορισμό για τον καθένα.

Το γρασίδι δίπλα ακριβώς από την άμμο και οι εγκαταστάσεις των εστιατορίων, κάποια από τα οποία διαθέτουν και παιδότοπο, ταιριάζουν ιδιαίτερα σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Κοντά στην ακτή βρίσκονται σήμερα και αρκετά καταλύματα, για όσους θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους εκεί.

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Εστιατόριο Ακτή Σωφρονίου: 25 632312
Ψαροταβέρντα Φάρος: 25 632552