11334

Παραλία Αφροδίτη (Amathus)

07/07/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Πόλη
Φυσικές Ομορφιές
Άμμος
Άσφαλτος
Κρεβατάκια / Ντους / Τουαλέτες
Υπηρεσίες για ΑμεΑ
Ξενοδοχεία

Ανατολικά της Λεμεσού, στην ακτογραμμή του αρχαίου βασιλείου της Αμαθούντας, βρίσκεται η παραλία Αφροδίτη, μια ήσυχη ακτή που επιλέγουν για κολύμπι όσοι αγαπούν τη γαλήνη της, αλλά και οι οικογένειες με μικρά παιδιά, που προτιμούν το παιχνίδι.

Η αμμώδης αυτή ακτή αποτελείται από 2 κολπίσκους, δίπλα και μπροστά από το ξενοδοχείο Amathus Beach, με ψηλά φοινικόδεντρα στο φόντο να ρίχνουν τη σκιά τους. Το νερό είναι αρκετά ρηχό, ιδανικό ιδίως για παιδιά, ενώ ο βυθός είναι κυρίως αμμώδης, με κάποιες πέτρες, κυρίως κοντά στους βραχίονες που ξεκινούν από την ακτή και μπαίνουν μέχρι τη θάλασσα.

Στον κολπίσκο μπροστά από το ξενοδοχείο υπάρχουν αναπαυτικές, ξύλινες ξαπλώστρες και ψάθινες ομπρέλες πάνω στην άμμο. Ο κολπίσκος δίπλα στο ξενοδοχείο δε διαθέτει άλλες εγκαταστάσεις, πέρα από τον πλακόστρωτο πεζόδρομο, ο οποίος επιτρέπει την πρόσβαση σε άτομα με κινητικές δυσκολίες ή άτομα σε τροχοκάθισμα, μέχρι ενός σημείου.

Ο κόλπος αυτός προσφέρεται για όσους προτιμούν να απολαμβάνουν την πιο φυσική πλευρά της ακτής.

Στο τμήμα που βρίσκεται μπροστά από το ξενοδοχείο Amathus, έχει εγκατασταθεί και ένα θαλάσσιο πάρκο, με μια φουσκωτή πλατφόρμα για παιχνίδι μέσα στο νερό, το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση του ξενοδοχείου και η είσοδος επιτρέπεται στους ενοίκους και επισκέπτες του. Στο πάρκο, παιδιά και έφηβοι μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, να ασκηθούν και να διασκεδάσουν.