7366

Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής «Παναγία Γλωσσά»

09/05/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το μοναστήρι της Παναγίας του Γλωσσά βρίσκεται κοντά στο χωριό Κελλάκι, στην περιοχή όπου παλαιότερα ασκήτευσε ένας μοναχός με το όνομα Σιλβέστρος.

Εκεί ήταν κτισμένο το παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο αποτελούσε στις αρχές του 20ου αιώνα την κεντρική εκκλησία ενός μικρού οικισμού. Το παρεκκλήσι εντάχθηκε στις εγκαταστάσεις της γυναικείας μονής που ιδρύθηκε το 1975, όπου συνεχίζει να υπάρχει μέχρι σήμερα.

Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του μοναστηριού, εγκαινιάστηκε και ο κεντρικός ναός του, αφιερωμένος στην Αγία Τριάδα, ενώ στον χώρο της μονής λειτουργεί ακόμα ένα παρεκκλήσι, αφιερωμένο στους Αγίους Πάντες. Η ονομασία «Παναγία του Γλωσσά» οφείλεται στα θαύματα που αποδίδονται στην Παναγία, προς άτομα με προβλήματα ακοής και ομιλίας.