2935

Η άγρια γοητεία της χειμωνιάτικης θάλασσας στην Αμαθούντα!

16/01/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ο χειμώνας της Λεμεσού είναι γενικά ήπιος, όμως οι μέρες εκείνες που οι καταιγίδες και η φουρτούνα χτυπούν την ακτογραμμή της πόλης, είναι εξίσου γοητευτικές και ιδιαίτερες με τις ημέρες της απόλυτης γαλήνης.

Μπορεί η θάλασσα να αφρίζει ακατάπαυστα, μπορεί τα κύματα να φτάνουν μέχρι το σημείο στο οποίο έχεις συνηθίσει να κάνεις τη βόλτα σου, όμως η αίσθηση που δημιουργεί αυτή η θέα, με την ένταση, την αγριάδα και τη βοή της θαλασσοταραχής, έχει τη δική της μαγεία.

Στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα, στα παράλια της Αρχαίας Αμαθούντας, ο παραθαλάσσιος πεζόδρομος απέχει ελάχιστα από το σημείο όπου σκάει το κύμα. Όταν, λοιπόν, ο καιρός είναι καλός και η θάλασσα ήρεμη σαν «λάδι» μπορείς να νιώσεις τη γαλήνη της στο σημείο εκείνο. Αν, όμως, την πετύχεις σε μέρα με καταιγίδα, ο παλμός και το μένος των κυμάτων σου μεταδίδουν ένα αίσθημα μοναδικό, που σε γεμίζει δέος.