28456

Ταβέρνα Συμπόσιο: Κυπριακό τραπέζι στο χωριό, με υλικά κατευθείαν από το περιβόλι!

05/12/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε ένα από τα πιο γνωστά κρασοχώρια της Λεμεσού, μια παραδοσιακή ταβέρνα έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό.

Η ταβέρνα βρίσκεται σε ένα πετρόκτιστο, αναπαλαιωμένο σπίτι στο Πελένδρι, προσφέροντας ένα μενού βασισμένο στις παραδοσιακές γεύσεις της τοπικής κουζίνας και στα εποχιακά προϊόντα δικής της παραγωγής.

Ο Νίκος, με 35 χρόνια εμπειρίας στον χώρο και με έφεση στους μερακλίδικους μεζέδες, εκτός από το να καλλιεργεί τα δικά του φρούτα και λαχανικά, φροντίζει να συλλέγει από τους αγρούς και τα δάση της περιοχής εποχιακά είδη, τα οποία χρησιμοποιεί με γνώση και δεξιοτεχνία στα πιάτα του.

Το κλέφτικο που σιγοψήνεται για 18 ώρες στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, είναι από τα πιο δημοφιλή πιάτα στο Συμπόσιο.

Η ταβέρνα είναι πολύ γνωστή και για τα πιάτα με είδη άγριων μανιταριών από το δάσος. Ο Νίκος έχει μάθει να εντοπίζει τις άγριες μορχέλες, που ευδοκιμούν κατά τους βροχερούς μήνες στη γύρω περιοχή και φροντίζει να διανθίζει τις συνταγές του με την ξεχωριστή τους γεύση.

Το ζυμωτό ψωμί, το λάδι σπιτικής παραγωγής, οι ομελέτες με σπιτικά αυγά και σαλατικά που επιλέγει ο ίδιος ο επισκέπτης από το περιβόλι, δίνουν μια ιδιαίτερη νότα σε ένα απλό, αλλά αυθεντικό μενού.

Διεύθυνση: Προδρόμου 61, Πελένδρι
Τηλέφωνο: 99 404348