3876

Εκδρομικός χώρος Παναγίας Βαλανά (Λάνεια)

13/08/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Βορειοδυτικά της Λάνειας, σε ένα ύψωμα που αγναντεύει ολόκληρο το χωριό, βρίσκεται μια εκκλησία με ιστορική σημασία για την περιοχή. Σήμερα στέκουν εκεί 2 ναοί, ένας μικρότερος και ταπεινός και ένας μεγαλύτερος, με ψηλό καμπαναριό και τρούλο. Ανάμεσα στις 2 εκκλησίες, έχει δημιουργηθεί ένα σκιερό πάρκο, με σύγχρονες εγκαταστάσεις, που προσφέρεται για εκδρομές.

Ο εκδρομικός χώρος της Παναγίας του Βαλανά φωλιάζει μέσα σε αυτή την ήσυχη γωνιά, κάτω από τη σκιά των πεύκων, περιμένοντας όσους θα επιλέξουν μια εναλλακτική τοποθεσία για το πικ νικ τους. Αν και ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, διαθέτει περίπου 10 ξύλινους πάγκους, που μπορούν να φιλοξενήσουν παρέες και οικογένειες. Μάλιστα, υπάρχουν πάγκοι με ειδική σήμανση για άτομα με κινητικές δυσκολίες, στους οποίους μπορούν να φτάσει εύκολα όχημα ή τροχοκάθισμα.

Ένα ιδιαίτερο προσόν του χώρου είναι ένας αρκετά εύχωρος παιδότοπος, με σύγχρονες προδιαγραφές, ιδανικός για τα μικρά παιδιά που θα τον επισκεφθούν. Η θέα από τους πιο ακριανούς πάγκους του εκδρομικού χώρου συμπληρώνει την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Ο εκδρομικός χώρος βρίσκεται μόλις 5 λεπτά μακριά από το χωριό, όμως το ύψωμα που περιβάλλεται μόνο από αμπέλια και άγρια βλάστηση, μοιάζει να βρίσκεται πολύ μακριά από κατοικημένες περιοχές. Η πρόσβαση είναι δυνατή για όλα τα οχήματα.