8277

Εκδρομικός χώρος Παναγίας Βαλανά (Λάνεια)

12/03/2021
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Βορειοδυτικά της Λάνειας, σε ένα ύψωμα που αγναντεύει ολόκληρο το χωριό, βρίσκεται ο εκδρομικός χώρος της Παναγίας του Βαλανά, μίας εκκλησίας με ιστορική σημασία για την περιοχή.

Οι εγκαταστάσεις του εκδρομικού χώρου και ο παιδότοπος, βρίσκονται σε ένα όμορφο περιβάλλον κάτω από τα δέντρα, ανάμεσα στην παλιά και τη νεότερη εκκλησία.  Με συνολικά 10 ξύλινους πάγκους, εκ των οποίων 2 με ειδική σήμανση για άτομα με κινητικές δυσκολίες, χώρο στάθμευσης, βρύση και διευκολύνσεις για τροχοκάθισμα, ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους παρέες και οικογένειες.

Ένα ιδιαίτερο προσόν του χώρου είναι ο σύγχρονος, περιφραγμένος παιδότοπος, ιδανικός για μικρά παιδιά. Η θέα από τους πιο ακριανούς πάγκους του εκδρομικού χώρου συμπληρώνει την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.