7327

Γεφύρι Αγίας Μαύρης (Κοιλάνι)

16/12/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Κοντά στην παμπάλαια εκκλησία της Αγίας Μαύρης, στο Κοιλάνι, βρίσκεται ένα από τα ενετικά γεφύρια της επαρχίας Λεμεσού, που έχουν ανακηρυχθεί αρχαιολογικά μνημεία.

Το μικρό οξυκόρυφο γεφύρι, χτισμένο με πέτρα της περιοχής, βρίσκεται σε μία υπέροχη τοποθεσία με πλούσιο πράσινο. Πλατάνια, δρύες, αρωματικοί θάμνοι και βότανα πλαισιώνουν την καμάρα του, κάτω από την οποία ρέει πλούσιο το νερό του ποταμού κατά τους χειμερινούς και ανοιξιάτικους μήνες.

Tip: Στο γεφύρι θα φτάσεις ακολουθώντας ένα βατό αγροτικό δρόμο, προς τις εκκλησίες της Αγίας Μαρίνας και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, λίγο μετά την ταβέρνα Τρία Πεύκα, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαύρης.

Η περιοχή, όμως, αξίζει μία επίσκεψη και το φθινόπωρο, όταν η ποικίλη βλάστηση δημιουργεί ένα υπέροχο ψηφιδωτό από χρυσοκόκκινα χρώματα.