Ξενοδοχείο Νέα Ελβετία (Πλάτρες)

11/03/2016
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το παλαιότερο εν ενεργεία ξενοδοχείο της Κύπρου, το New Helvetia, βρίσκεται στα ορεινά της επαρχίας Λεμεσού, προσφέροντας μια ξεχωριστή πρόταση διαμονής, μέσα στο πευκοδάσος των Πλατρών. Συνεχίζοντας μια παράδοση 100+ χρόνων στη φιλοξενία που ανέδειξε τις Πλάτρες στο πρώτο τουριστικό θέρετρο της Κύπρου, το ξενοδοχείο παραμένει σήμερα για πολλούς ένας αγαπημένος προορισμός.

Το τριώροφο ξενοδοχείο, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της περιοχής, τα κόκκινα τούβλα, τα ξύλινα κουφώματα και τις σκάλες, τα κλασικά έπιπλα, τα οποία είχαν έρθει με ειδική παραγγελία από την Αυστρία, αποτελεί πραγματικό κειμήλιο μιας ένδοξης εποχής των Πλατρών. Οι τακτικές ανακαινίσεις έχουν φροντίσει να διατηρείται σε καλή κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς όμως να αλλοιώνονται τα αρχικά χαρακτηριστικά του. Τα 32 δωμάτια του ξενοδοχείου New Helvetia μπορούν να φιλοξενήσουν 2 — 4 άτομα, ενώ 8 από αυτά τα δωμάτια, που αποτελούν πιο πρόσφατες προσθήκες, έχουν μορφή μεζονέτας, με υπνοδωμάτιο και μικρό σαλόνι σε 2 διαφορετικά επίπεδα, τα οποία επικοινωνούν μέσω ξύλινης σκάλας.

Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι διακοσμημένα με ρετρό στυλ και διαθέτουν μπαλκόνι με θέα στο πανέμορφο πευκοδάσος. Σε όλους τους χώρους, θα βρεις καλοδιατηρημένα αντικείμενα αντίκες, πολλά από τα οποία είναι ακόμα σε χρήση, μετατρέποντας το ξενοδοχείο σε ένα είδος ζωντανού μουσείου. Το ζεστό αυτό περιβάλλον, με τη μοναδική θέα από κάθε παράθυρο και μπαλκόνι, έρχεται να συμπληρώσει η ζεστή ατμόσφαιρα μιας επιχείρησης που συντηρείται από την ίδια οικογένεια σχεδόν εδώ και 1 αιώνα. Στο ξενοδοχείο θα βρεις, επίσης, γυμναστήριο, ενώ τα μονοπάτια της φύσης, τα πλακόστρωτα δρομάκια και το χιονοδρομικό κέντρο σε απόσταση 10 λεπτών, αποτελούν εναλλακτικές άσκησης και επαφής με τη φύση για όσους το επιλέξουν για διαμονή.

Το μπαρ του ξενοδοχείου, δίπλα στο εστιατόριο, με άνετες πολυθρόνες και καναπέδες κοντά στο τζάκι, αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου, αφού κατά την προέκταση του χώρου το 1984, για τη δημιουργία του μπαρ, χρειάστηκε να κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο η στέγη, ώστε να περιβάλλει τον κορμό του πεύκου που βρέθηκε στο σημείο, καθώς οι ιδιοκτήτες δε θέλησαν να τον κόψουν.

Διεύθυνση: Ελβετίας 6, 4820, Πλάτρες, Κύπρος
Τηλέφωνο: 25 421 348
Email: [email protected]
Ιστοσελίδα: New Helvetia Hotel
Facebook: New Helvetia Hotel
Instagram: New Helvetia
TripAdvisor: New Helvetia

swipe gallery


22730