18357

Θέση θέας (Φοινί)

17/04/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, εκεί που αρχίζει να πυκνώνει η βλάστηση του δάσους του Τροόδους, υπάρχει ένα μπαλκόνι ανοιχτό για όλους, κάθε στιγμή. Είναι το μπαλκόνι που αγναντεύει το ορεινό «κοκκινοχώρι» της Λεμεσού και δίπλα σε αυτό την καταπράσινη κοιλάδα του ποταμού Διάριζου.

Φιλόξενα ξύλινα παγκάκια, καλυμμένα με ξύλινα κιόσκια, ώστε να είναι εξίσου βολικά με ήλιο ή βροχή, σε υποδέχονται καθώς αρχίζεις να κατηφορίζεις τον λόφο στον οποίο φωλιάζει το χωριό Φοινί. Διαμορφωμένο κατάλληλα ώστε να μπορούν με ασφάλεια να σταματήσουν εκεί και οδηγοί, και ποδηλάτες, αλλά και πεζοί, η θέση θέας πάνω από το γραφικό αυτό χωριό, είναι ό,τι πρέπει για να αγναντέψεις το πλούσιο πράσινο της κοιλάδας του ποταμού, μέχρι και την Πάφο.

 Η αντίθεση των χρωμάτων ανάμεσα στα κόκκινα κεραμίδια (το Φοινί, άλλωστε, έχει πάρει το όνομά του κατά πάσα πιθανότητα από το κόκκινο χώμα του, στο οποίο μοιάζει να οφείλεται και η αγγειοπλαστική παράδοση στο χωριό) και στο καταπράσινο τοπίο της περιοχής, συνθέτουν μια εικόνα βγαλμένη από ζωγραφικό πίνακα. Μόνο που όταν την κοιτάζεις την εικόνα αυτή, μπορείς παράλληλα να ακούς τους ήχους του δάσους και να απολαμβάνεις τα αρώματα του πευκοδάσους. 

Κοιτάζοντας δυτικά, το σημείο αυτό είναι ιδανικό για ηλιοβασιλέματα, ενώ λίγο πιο κάτω, θα βρεις και την πετρόκτιστη βρύση του χωριού από τον περασμένο αιώνα, για να δροσιστείς.

Δες περισσότερα για το «κοκκινοχώρι» της Λεμεσού εδώ.