18741

Θέση θέας (Φοινί)

26/04/2023
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων, εκεί που αρχίζει να πυκνώνει η βλάστηση του δάσους του Τροόδους, υπάρχει ένα μπαλκόνι ανοιχτό για όλους, κάθε στιγμή.

Είναι το μπαλκόνι που αγναντεύει το ορεινό «κοκκινοχώρι» της Λεμεσού και δίπλα σε αυτό την καταπράσινη κοιλάδα του ποταμού Διάριζου.

Φιλόξενα παγκάκια καλυμμένα με ξύλινα κιόσκια, σε υποδέχονται καθώς αρχίζεις να κατηφορίζεις τον λόφο στον οποίο φωλιάζει το χωριό Φοινί. Η θέση θέας πάνω από το γραφικό αυτό χωριό, είναι ό,τι πρέπει για να αγναντέψεις το πλούσιο πράσινο της κοιλάδας του ποταμού, μέχρι και την Πάφο.

 Η αντίθεση των χρωμάτων ανάμεσα στα κόκκινα κεραμίδια και στο καταπράσινο τοπίο της περιοχής, συνθέτουν μια εικόνα βγαλμένη από ζωγραφικό πίνακα. Μόνο που όταν την κοιτάζεις την εικόνα αυτή, μπορείς παράλληλα να ακούς τους ήχους του δάσους και να απολαμβάνεις τα αρώματα του πευκοδάσους.