17803

Ταβέρνα Αγορά: Παραδοσιακή κουζίνα στην καρδιά ενός άκρως γραφικού χωριού!

13/02/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Μια επίσκεψη στο Άρσος, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Λεμεσού, στους λόφους ανατολικά της επαρχίας, ανταμείβει τον καθένα. Ιδανικό συμπλήρωμα μιας τέτοιας επίσκεψης είναι σίγουρα μια γαστρονομική εμπειρία με σπιτικές  γεύσεις της κυπριακής παράδοσης. Το κομμάτι αυτό ανέλαβε να καλύψει η ταβέρνα Αγορά, στο κέντρο του χωριού.

Το πετρόκτιστο κτίριο, όμοιο με τα περισσότερα κτίρια του χωριού, με την κληματαριά απ’ έξω, για φαγητό τις πιο ζεστές ημέρες του χρόνου, και με το τζάκι στο εσωτερικό, για τα χειμωνιάτικα κρύα, δεν μπορεί να μην το προσέξεις, δίπλα στην εκκλησία. Εκεί, η Ταβέρνα Αγορά έχει δημιουργήσει ένα φιλόξενο σκηνικό για να απολαύσεις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ, νόστιμες συνταγές και ποικιλία μεζέδων με τη συνοδεία τοπικού κρασιού, ζιβανίας και κουμανταρίας.

Ανάμεσα στις σπεσιαλιτέ του είναι το στιφάδο βοδινό ή κουνέλι, οι κεφτέδες, τα κρεατικά στα κάρβουνα, η λούντζα και τα σπιτικά λουκάνικα, ενώ διαθέτει και μαγειρευτά φαγητά, που παρασκευάζονται με τα πιο αγνά υλικά. Όσο για εκείνους που θα επιλέξουν να εξορμήσουν στην περιοχή την Καθαρά Δευτέρα, η  ταβέρνα παραμένει ανοιχτή, προσφέροντας μπουφέ με φρέσκα θαλασσινά και μαλάκια, αλλά και ποικιλία από σαλάτες και άλλα παραδοσιακά εδέσματα  της ημέρας, όπως επίσης φρούτο και γλυκό.

Τηλέφωνο: 99 662 726, 99 096 343