21278

Εστιατόριο «Το Κατώι»: Ένας χώρος με αναφορές στη μεσαιωνική παράδοση της Λεμεσού!

14/03/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

 Διασχίζοντας τα στενά δρομάκια το Ομόδους, ανάμεσα στα παραδοσιακά σπίτια, βρίσκει κανείς το Κατώι, έναν από τους πιο ιδιαίτερους χώρους για φαγητό, που έχει να παρουσιάσει το διάσημο κρασοχώρι.

Πρόκειται για ένα εστιατόριο, που κουβαλάει παράδοση πολλών αιώνων, προσφέροντας ένα μενού με δημιουργικές προτάσεις που βασίζονται στην κυπριακή και ελληνική κουζίνα. Μουσακάς σε μπουκιές, κριθαρότο με άγρια μανιτάρια, παντζαροσαλάτα με καραμελωμένα καρύδια και σάλτσα γιαουρτιού, αλλά και τα χειροποίητα γλυκά, έχουν καταφέρει να γίνουν αγαπημένες επιλογές για πολλούς.

Το Κατώι βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τον μεσαιωνικό ληνό, το παμπάλαιο πατητήρι που λειτουργεί σήμερα ως μουσείο. Το ίδιο το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα παλιό σπίτι με αρχιτεκτονική που παραπέμπει στον χώρο αυτό. Μεγάλες καμάρες στην τραπεζαρία, πελεκητή πέτρα στους τοίχους και το παλιό τζάκι συνθέτουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του.

Σχετικα

Το κελάρι του εστιατορίου είναι ένας χώρος ακόμα πιο ιδιαίτερος, που πιθανολογείται ότι κατασκευάστηκε έως και 500 χρόνια πριν, και μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες παρέες για ειδικές περιστάσεις.

Διεύθυνση: Όμοδος
Τηλέφωνο: 25 423033