17796

Εστιατόριο «Το Κατώι»: Ένας χώρος με αναφορές στη μεσαιωνική παράδοση της Λεμεσού!

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στενά δρομάκια, παραδοσιακά σπίτια από πέτρα και πράσινα μπαλκόνια. Αυτό είναι το γραφικό σκηνικό μέσα από το οποίο περνά κανείς για να φτάσει στο Κατώι, έναν από τους πιο ιδιαίτερους χώρους που έχει να παρουσιάσει το όμορφο Όμοδος στους επισκέπτες του. Πρόκειται για ένα εστιατόριο, που κουβαλάει παράδοση πολλών αιώνων, προσφέροντας κάτι παραπάνω από ένα μενού που αποθεώνει την κυπριακή και ελληνική κουζίνα.

Το Κατώι βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τον μεσαιωνικό ληνό, το παμπάλαιο πατητήρι που λειτουργεί σήμερα ως μουσείο. Το ίδιο το εστιατόριο στεγάζεται σε ένα παλιό σπίτι με αρχιτεκτονική παραπλήσια με εκείνη του ληνού. Οι μεγάλες καμάρες που ξεχωρίζουν μέσα στην τραπεζαρία του, η πελεκητή πέτρα στους τοίχους και το παλιό τζάκι συνθέτουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του εστιατορίου, ενώ η διακόσμηση παραπέμπει στη μεσαιωνική κληρονομιά του χωριού.

Το κελάρι είναι ένας χώρος ακόμα πιο ιδιαίτερος, ένα κτίσμα που πιθανολογείται ότι κατασκευάστηκε έως και 500 χρόνια πριν, επίσης φιλοξενεί επισκέπτες για φαγητό, διατηρώντας δροσερή θερμοκρασία το καλοκαίρι, αλλά και ζεστή το χειμώνα, όταν στο σκηνικό προστίθεται και η θαλπωρή του τζακιού.

Σχετικα

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, δένει ιδανικά η εμπειρία που προσφέρει το μενού που προσφέρει το Κατώι. Μια μεγάλη γκάμα από δημιουργικές προτάσεις με βάση την κυπριακή και ελληνική κουζίνα, αποσκοπούν να εκπλήξουν ευχάριστα τους επισκέπτες. Έτσι, ο μουσακάς σε μπουκιές, το κριθαρότο με άγρια μανιτάρια, η παντζαροσαλάτα με καραμελωμένα καρύδια και σάλτσα γιαουρτιού, αλλά και τα χειροποίητα γλυκά, όπως η αναρότουρτα, έχουν καταφέρει να γίνουν αγαπημένες επιλογές για πολλούς.

Διεύθυνση: Όμοδος
Τηλέφωνο: 25 423033Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.