Μονοπάτι της φύσης «Βρύση της Ελιτζιής» (Λόφου)

26/04/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το γραφικό χωριό της Λόφου, με υψόμετρο περί τα 800 μέτρα, διαθέτει πολλές ομορφιές. Μία από αυτές είναι το μονοπάτι του, που είναι στην ουσία η διαδρομή που έκαναν για δεκαετίες οι κάτοικοι του χωριού για να προμηθευτούν νερό από τη βρύση.

Το μονοπάτι της φύσης στη Λόφου ξεκινά μερικές δεκάδες μέτρα έξω από το χωριό, με κατεύθυνση προς τη Συλίκου, από το χωματόδρομο που βρίσκεται βόρεια του χωριού. Έχει μήκος περίπου 1,5 χλμ και ακολουθεί μια κατηφορική πορεία προς την παραδοσιακή βρύση της Ελιτζιής, από όπου οι παλιοί κάτοικοι του χωριού έπαιρναν νερό από το 1842.

Το ρέμα κατά μήκος του μονοπατιού έχει δημιουργήσει 1 μικρό οικοσύστημα με πλήθος από διαφορετικά είδη της κυπριακής πανίδας και χλωρίδας με έντονη την παρουσία ψηλών θάμνων και δρυών καθώς και πολλών αρωματικών φυτών. Ο περιπατητής μπορεί να απολαύσει τη θέα στη διαδρομή και να ξεκουραστεί στο χώρο της βρύσης, όπου θα βρει ξύλινα παγκάκια.

swipe gallery


13499