6129

Μονοπάτι της Φύσης Δάφνη – Ζαράες – Μαζόκαμπος (Μονιάτης)

22/12/2022
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Από την καρδιά της κοινότητας του Μονιάτη στην ορεινή Λεμεσό, περνάει ένα καταπράσινο μονοπάτι. Το γραμμικό μονοπάτι Δάφνη – Ζαράες - Μαζόκαμπος, ξεκινάει από τη μεσαιωνική εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και φτάνει στην περιοχή Μαζόκαμπος, στον δρόμο Μονιάτη - Πλατρών.

Στα πρώτα 500 μέτρα το μονοπάτι διασχίζει ένα ρυάκι που καταλήγει στον ποταμό Κούρη. Οι περιπατητές θα περάσουν το ξύλινο γεφυράκι και θα κινηθούν βόρεια, προς τον παλιό ελιόμυλο και την πρώην Τουρκοκυπριακή συνοικία. Αφήνοντας πίσω τους τα δρομάκια του χωριού, το μουσείο και ένα πέτρινο γεφύρι, θα ανηφορίσουν σε μία διαδρομή με πλούσια βλάστηση.

Η διαδρομή, συνολικά περίπου 3 χιλιομέτρων, είναι ανηφορική, αλλά αξίζει τον κόπο χάριν στις υπέροχες εικόνες και τις μυρωδιές από δέντρα και βότανα της κυπριακής φύσης.