4584

Παρατηρητήριο Ολύμπου (Τρόοδος)

12/05/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Καθ’ οδόν από την Πλατεία Τροόδους προς τον Πρόδρομο, έχει δημιουργηθεί από το Τμήμα Δασών ένα μοναδικό παρατηρητήριο σε ύψος 1,952 μέτρων. Πρόκειται για ένα σημείο που επιτρέπει στον επισκέπτη να απολαύσει τη μεγαλειώδη θέα από τις πλαγιές του Τροόδους, μέχρι και τον κόλπο της Μόρφου.

Πρόκειται για μία ξύλινη αποβάθρα, που «κρέμεται» πάνω από την πλαγιά. Το γυάλινο κιγκλίδωμα δημιουργεί την αίσθηση ότι αιωρείται στο κενό. Τα κιάλια που έχουν τοποθετηθεί στην άκρη του, επιτρέπουν στον επισκέπτη να διακρίνει λεπτομέρειες μέχρι τη θάλασσα.

Το τοπίο είναι εξίσου εντυπωσιακό όλες τις εποχές του χρόνου, είτε είναι ντυμένο στα λευκά, είτε πρασινίζει μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.

Το παρατηρητήριο αποτελεί σταθμό ποδηλατικών διαδρομών στην οροσειρά του Τροόδους, ενώ και όσοι πεζοπορούν στα μονοπάτια της φύσης, μπορούν να κάνουν εκεί μία στάση.