25851

Καληδόνια Ρωτής: Η ταβέρνα που σε παίρνει στις Πλάτρες για το γλυκό της!

12/11/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ξεκίνησε να λειτουργεί σαν μια οικογενειακή ταβέρνα, με σπιτικά πιάτα της κυπριακής κουζίνας στο μενού, υιοθετώντας την ονομασία ίσως του δημοφιλέστερου προορισμού της ορεινής Λεμεσού, του καταρράκτη των Καληδονίων. Έτσι συνεχίζει από το 1975 μέχρι σήμερα, αποτελώντας μια από τις κορυφαίες επιλογές για φαγητό στο βουνό.

Η ταβέρνα «Καληδόνια Ρωτής» είναι ανάμεσα στους λόγους για να επισκεφθεί κανείς τις Πλάτρες. Ο περιποιημένος και ζεστός χώρος, οι εικόνες από τον κεντρικό δρόμο και την πλατεία του χωριού, το καλοψημένο κλέφτικο, οι μυρωδάτοι κεφτέδες, αλλά και η φρέσκια πέστροφα, έχουν κερδίσει τους επισκέπτες.

Αυτό που πραγματικά κλέβει την παράσταση, όμως, είναι το ξεχωριστό επιδόρπιο της ταβέρνας, η λαχταριστή μηλόκρεμα, που φτιάχνεται κάθε μέρα με σπιτική συνταγή. Η ανάλαφρη αυτή κρέμα, με καραμελωμένα μήλα και άρωμα κανέλας, έχει κάνει το γλυκό αυτό περιζήτητο. Σε συνδυασμό με το όμορφο περιβάλλον και τους χαμογελαστούς ανθρώπους, η γευστική αυτή ποικιλία γίνεται λόγος για βόλτες στις Πλάτρες.

Διεύθυνση: Ολύμπου 31, Πλάτρες
Τηλέφωνο: 25 421019