16783

Καληδόνια Ρωτής: Η ταβέρνα που σε παίρνει στις Πλάτρες για το γλυκό της!

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ξεκίνησε να λειτουργεί σαν μια οικογενειακή ταβέρνα, με σπιτική φροντίδα στο φαγητό και γνώριμες γεύσεις της κυπριακής κουζίνας και με τον ίδιο προσανατολισμό συνεχίζει από το 1975 μέχρι σήμερα. Υιοθετώντας την ονομασία ίσως του δημοφιλέστερου προορισμού της ορεινής Λεμεσού, του καταρράκτη των Καληδονίων, έχει γίνει μια από τις κορυφαίες επιλογές για φαγητό στο βουνό.

Η ταβέρνα «Καληδόνια Ρωτής» είναι ανάμεσα στους λόγους που οι Πλάτρες είναι προορισμός για βόλτες στο βουνό. Άλλωστε, η κεντρική πλατεία των Πλατρών, που βρίσκεται λίγα βήματα από την ταβέρνα, αποτελεί σήμα κατατεθέν για όσους εξορμούν στην ορεινή Λεμεσό. Η σπιτική φροντίδα στο φαγητό, με συνταγές της μαμάς, το καλοψημένο κλέφτικο, οι μυρωδάτοι κεφτέδες, αλλά και η φρέσκια πέστροφα, είναι από τα πιάτα που ξεχωρίζουν.

Αυτό που πραγματικά κλέβει την παράσταση, όμως, είναι το ξεχωριστό επιδόρπιό της, η ολόφρεσκια μηλόκρεμα, φτιαγμένη με σπιτική συνταγή, η οποία αφήνει την καλύτερη γεύση για το τέλος. Η ανάλαφρη αυτή κρέμα, με καραμελωμένα μήλα και άρωμα κανέλας, μαζί με το ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, τους χαμογελαστούς ανθρώπους και τις παραδοσιακές γεύσεις, σε κάνουν να ψάχνεις ευκαιρία για μια βόλτα μέχρι τις Πλάτρες.

Διεύθυνση: Ολύμπου 31, Πλάτρες
Τηλέφωνο: 25 421019Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.