4762

Ταβέρνα «Πλάτανος»: Σπιτικό φαγητό στην είσοδο της Λάνειας, κάτω από το πράσινο!

20/08/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Φτάνοντας σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Λεμεσού, τη Λάνεια, σε υποδέχεται ένας μεγάλος πλάτανος, γύρω από τον οποίο έχει διαμορφωθεί μια μικρή πλατεία. Στον χώρο αυτό βρίσκουν μια όμορφη και φιλόξενη γωνιά, όσοι θέλουν να κάνουν μια στάση για φαγητό ή ποτό, κάτω από τα πυκνά φυλλώματα του πελώριου δέντρου.

Ο πλάτανος έχει δώσει το όνομά του στο οικογενειακό ταβερνάκι που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια σε αυτή τη μικρή πλατεία. Το μενού στον Πλάτανο είναι αποτέλεσμα της μαεστρίας και της αγάπης της μαγείρισσας της οικογένειας για το καλό και νόστιμο φαγητό. Οι παραδοσιακές γεύσεις και τα πιάτα φτιαγμένα με σπιτική φροντίδα είναι η σφραγίδα του εστιατορίου, με σπεσιαλιτέ τα αφράτα κεφτεδάκια του.

Η ταβέρνα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο υπαίθριος χώρος, με τα τραπεζάκια κάτω από τη δροσιά του δέντρου, είναι ιδανικός όσο ο καιρός είναι καλός και ιδιαίτερα κατά τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Για τον υπόλοιπο χρόνο, λειτουργεί τραπεζαρία και στον εσωτερικό χώρο, με ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα, που ταιριάζει στο περιβάλλον του όμορφου αυτού χωριού.

Τηλέφωνο: 25 434273