6806

Το Μαγαζάκι: Ένα φιλόξενο στέκι που ξεχειλίζει από μυστικά και θησαυρούς της υπαίθρου!

10/07/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Από το 1974 μέχρι σήμερα, ήταν μια από τις πιο κεντρικές ταβέρνες στην καταπράσινη κοινότητα των Πλατρών. Το χαρακτηριστικό κτίριο, με την καμπύλη πλευρά του, τα κόκκινα τούβλα στους τοίχους, τα πράσινα παραθυρόφυλλα και την σκεπή με κεραμίδια, έκανε ένα νέο ξεκίνημα το 2019, ως ένας χώρος που τιμά τις παραδόσεις της περιοχής.

«Το Μαγαζάκι», όπως ονομάζεται ο χώρος της πρώην ταβέρνας «Πήγασος», είναι ένα στέκι που προσφέρει όμορφη θέα στο κέντρο του χωριού, από μια βεράντα διακοσμημένη με ξύλο, γλάστρες και τα χρώματα της φύσης της περιοχής. Σε αυτό το περιβάλλον έχει κανείς την επιλογή να απολαύσει από καφέ και ιδιαίτερες γεύσεις τσάι, μέχρι παγωμένη μπύρα, αλλά και πιάτα της ημέρας (καθημερινά βρίσκει κανείς επιλεγμένες, παραδοσιακές κυπριακές συνταγές, μαγειρεμένες με σπιτική φροντίδα, από λουβιά και κολοκυθάκια με αυγά, μέχρι κρεατικά της ώρας και μαχαλεπί για επιδόρπιο).

Πέρα από χώρος αναψυχής, όμως, «Το μαγαζάκι» είναι και κατάστημα με βιολογικά, παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία προέρχονται από χωριά της γύρω περιοχής. Θεραπευτικά βότανα, ανθόνερα κάθε είδους, αιθέρια έλαια, μέλι, χαρουπόμελο, ελαιόλαδο, αλλά και φυσικά καλλυντικά με παραδοσιακές συνταγές, βρίσκονται στα ράφια ενός δωματίου, που μοιάζει να σε ξεναγεί σε ένα τρόπο ζωής από τα παλιά.

Το σπιτικό λεβαντόνερο της κας Νίκης, που συσκευάζεται την ίδια στιγμή, είναι ένα προϊόν που τιμήθηκε ιδιαίτερα από τις γυναίκες των Πλατρών, ως καθαριστικό, αντισηπτικό και καλλυντικό, και αξίζει να το δοκιμάσεις.