17370

Εστιατόριο Βερεγγάρια: Ένα κομμάτι του θρυλικού ξενοδοχείου επιβιώνει στον Πρόδρομο!

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στην ορεινή Λεμεσό, λίγα βήματα από την πλατεία του Προδρόμου και το θρυλικό Βερεγγάρια, λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο, που συντηρεί τη μνήμη και την εικόνα του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου.

Κτισμένο με τη χαρακτηριστική πέτρα του βουνού, το επίμηκες κτίριο που φιλοξενεί το εστιατόριο, θυμίζει κάτι από την αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου, με την τριγωνική σκεπή και τα μεγάλα παράθυρα κατά μήκος του τοίχου του, που προστατεύονται από όμορφα κάγκελα. Με το που μπαίνεις στον χώρο, στα αριστερά βλέπεις τη μεγάλη ατμογεννήτρια, η οποία κατασκευάστηκε το 1907 και τροφοδοτούσε το ξενοδοχείο Βερεγγάρια με ηλεκτρισμό. Η τραπεζαρία του εστιατορίου επίσης θυμίζει κάτι από το εσωτερικό του ξενοδοχείου, με την οροφή να παραπέμπει σε εκείνη των μεγάλων κοινόχρηστων χώρων που ακόμα σώζονται στο ξενοδοχείο.

Το εστιατόριο λειτουργεί όλο τον χρόνο και προσφέρεται τόσο για φαγητό, μεσημέρι και βράδυ, όσο και για στάσεις για καφέ και ποτό, είτε στην όμορφη βεράντα του, με θέα στο πευκοδάσος, είτε στο ζεστό χώρο της τραπεζαρίας του, όπου το τζάκι προσφέρει τη θαλπωρή του κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Με γνώριμες γεύσεις της κυπριακής κουζίνας, από χωριάτικα λουκάνικα και στιφάδο, μέχρι σούβλα και μερακλίδικο κλέφτικο, αλλά και εποχιακά μεζεδάκια, το εστιατόριο συνιστά μια ενδιαφέρουσα επιλογή για φαγητό στα ορεινά, αφού απέχει μόλις 5 λεπτά από την κορυφή του Τροόδους.

Τηλέφωνο: 99 461179Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.