22178

Εστιατόριο Βερεγγάρια: Ένα κομμάτι του θρυλικού ξενοδοχείου επιβιώνει στον Πρόδρομο!

04/02/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στην ορεινή Λεμεσό, λίγα βήματα από την πλατεία του Προδρόμου και το θρυλικό Βερεγγάρια, λειτουργεί ένα ξεχωριστό εστιατόριο, που συντηρεί τη μνήμη και την εικόνα του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου.

Κτισμένο με πέτρα του βουνού, το κτίριο παραπέμπει στην αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου, με την τριγωνική σκεπή και τα μεγάλα παράθυρα με όμορφα κάγκελα. Στον χώρο του φυλάσσεται η μεγάλη ατμογεννήτρια του 1907, που τροφοδοτούσε το ξενοδοχείο Βερεγγάρια με ηλεκτρισμό. Η οροφή της τραπεζαρίας θυμίζει κάτι από εκείνη των μεγάλων αιθουσών, που ακόμα σώζονται στο ξενοδοχείο.

Το εστιατόριο προσφέρεται για φαγητό, αλλά και για στάσεις για καφέ. Η βεράντα με θέα στο πευκοδάσος είναι ιδανική για άνοιξη και καλοκαίρι, ενώ το τζάκι στην τραπεζαρία προσφέρει τη θαλπωρή του κατά τους ψυχρούς μήνες. Γνώριμες γεύσεις της κυπριακής κουζίνας, όπως χωριάτικα λουκάνικα, στιφάδο, σούβλα και μερακλίδικο κλέφτικο, αλλά και εποχιακά μεζεδάκια, βρίσκονται ανάμεσα στα πιάτα που προσφέρει.

Σχετικα

Το εστιατόριο, μόλις 5 λεπτά από την κορυφή του Τροόδους, είναι βολικός προορισμός για εκδρομείς.

Τηλέφωνο: 99 461179