A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGSΥπό την αιγίδα:
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

PHOTOS + VIDEO: Ένα «φλογισμένο ποτάμι» δημιούργησαν εκατοντάδες άτομα στο Τρόοδος!

Δεν ήταν 1, ούτε 2, ούτε 3… δεκάδες. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν το βράδυ Σαββάτου στα 1.900+ μέτρα υψόμετρο στο Τρόοδος, ήταν εκατοντάδες. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι περισσότεροι άγνωστοι μεταξύ τους, έγιναν μια μεγάλη, δεμένη ομάδα, δημιουργώντας ένα κόκκινο «ποτάμι» μέσα στην καρδιά τους δάσους, στην ψηλότερη κορυφή της Κύπρου.

Αν και οι συνθήκες ήταν δύσκολες (η νυχτερινή πεζοπορία δεν είναι το ευκολότερο εγχείρημα, ιδίως στο ανώμαλο έδαφος ενός μονοπατιού μέσα στο δάσος) η μαγεία της εμπειρίας κάτω από έναν εντυπωσιακό ουρανό, γεμάτο αστέρια, ήταν ο κύριος λόγος για να αντλούν δυνάμεις ακόμα και οι λιγότερο εξοικειωμένοι με το περιβάλλον αυτό. Τα κόκκινα φαναράκια (που σκόπιμα επιλέχθηκαν, καθώς το λευκό φως περιορίζει τις δυνατότητες της νυχτερινής όρασης) αποτέλεσαν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των εκατοντάδων αυτών πεζοπόρων, οι οποίοι έκαναν τον γύρο του Ολύμπου της Κύπρου, διανύοντας περίπου 8 χλμ. μέσα στο σκοτάδι.

Την πεζοπορία διοργάνωσε και συντόνισε η ομάδα Cyprus From Air, η οποία έχει βάλει σκοπό να συστήσει σε έναν ευρύ κύκλο ανθρώπων τις φυσικές ομορφιές του τόπου. Αξιοποιώντας την εμπειρία τους στην ύπαιθρο και προσφέροντας αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, τα άτομα της ομάδας αυτής κατάφεραν να κινητοποιήσουν εκατοντάδες περιπατητών, καλώντας τους σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά μονοπάτια, αυτό της Άρτεμης, στην κορυφή του Τροόδους. 

Με εκκίνηση λίγο πριν τη δύση του ήλιου και τερματισμό λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με όλους τους περιπατητές να ολοκληρώνουν ομαλά τη διαδρομή, με αρκετή κούραση, αλλά πολύ περισσότερο ενθουσιασμό και χαμόγελα, πέρα από έναν ουρανό ολόφωτο από την πανσέληνο, έμενε μια μοναδική εμπειρία, με πρωτόγνωρα συναισθήματα και εντυπώσεις, που κανείς δε θα ξεχάσει.Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;