3138

Χειμερινή πεζοπορία σε ένα σκηνικό που θυμίζει Ισλανδία, στην ορεινή Λεμεσό!

22/01/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Οι αλλαγές κάθε εποχής, επιδρούν τόσο πολύ σε κάποιες τοποθεσίες στην ορεινή Λεμεσό, ώστε να είναι αδύνατο κάποιες φορές να αναγνωρίσεις το τοπίο ως κυπριακό. Αυτό έγινε και στην περίπτωση των παγωμένων βράχων στην περιοχή του μεταλλείου αμιάντου.

Ο μεγάλος κρατήρας του εγκαταλελειμμένου μεταλλείου, ο οποίος μετατρέπεται κάθε χειμώνα σε λίμνη, αλλά και οι μικρότερες κοιλότητες που έχουν σχηματιστεί στις σκαμμένες πλαγιές της περιοχής, παρουσιάζονται καλυμμένοι από χιόνι και ομίχλη σε ένα ιδιαίτερο, εναέριο βίντεο. Η πτήση πάνω από το απόκοσμο αυτό σκηνικό, μεταφέρει μια εικόνα που κάνει τις πλαγιές του Τροόδους να θυμίζουν κάτι από Ισλανδία.

Το βίντεο δημιούργησαν τα μέλη της ομάδας Cyprus from Air, τα οποία βρέθηκαν στη «μυστική» λίμνη του Αμιάντου, διασχίζοντας το μονοπάτι «Λούματα των αετών», στο πλαίσιο της πεζοπορίας που διοργάνωσαν, με τη συμμετοχή δεκάδων θαυμαστών της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας. Οι εικόνες αποδίδουν μόνο ένα μέρος της ξεχωριστής εμπειρίας που βίωσαν όσοι συμμετείχαν στη χειμερινή αυτή πεζοπορία.