Ξενοδοχείο Λειβαδιά (Κυπερούντα)

16/10/2018
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Όταν το 1947 ο Πρόεδρος της κοινότητας Κυπερούντας, Μιχαήλης, άρχισε να χτίζει το μικρό ξενώνα κοντά στο τότε Σανατόριο της περιοχής, έπειτα από προτροπή του τότε Άγγλου διοικητή, δε φανταζόταν ότι 70 χρόνια μετά, θα γινόταν ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία της ορεινής Λεμεσού. Το ξενοδοχείο Λιβαδειά, μια οικογενειακή επιχείρηση που περνάει από γενιά σε γενιά, αποτελεί σήμερα ένα ιδανικό καταφύγιο στο βουνό.

Πρόσφατα ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο, το ξενοδοχείο προσφέρει σύγχρονες ανέσεις, μοντέρνα, λιτή διακόσμηση και ζεστή φιλοξενία, σε ένα χώρο που εδώ και δεκαετίες αποτελεί λύση για διαμονή στην περιοχή. Αν και τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του ως ξενώνας, αποτελούσε κυρίως επιλογή για τους συγγενείς των ασθενών που νοσηλεύονταν στο Σανατόριο (σήμερα νοσοκομείο), τώρα πια αποτελεί μια εξαιρετική λύση για όσους αγαπούν το βουνό και τη φύση.

Με θέα στο καταπράσινο πευκοδάσος και τις καλλιέργειες της περιοχής, το ξενοδοχείο βρίσκεται σε απόσταση λίγων λεπτών από το κέντρο του χωριού, το Adventure Mountain Park και το μονοπάτι της Μαδαρής. Με απλά, ζεστά, γήινα υλικά, όπως η πέτρα και το ξύλο, γνωστά για την πρωταγωνιστική τους θέση στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, η εικόνα του δένει αρμονικά με το ορεινό τοπίο, ενώ δημιουργούν και οικεία ατμόσφαιρα για όλους τους επισκέπτες του.

Στο ξενοδοχείο υπάρχει εξωτερική πισίνα, κέντρο σπα, με σάουνα και τζακούζι, γυμναστήριο, εστιατόριο (με τα φιλετάκια με σάλτσα κουμανταρίας να ξεχωρίζουν στο μενού του), μπαρ και σαλόνι δίπλα στο τζάκι. Τα δωμάτια είναι κατάλληλα για 1, 2 ή 3 άτομα, με άνετο μπαλκόνι και μοντέρνο μπάνιο με ντους. Υπάρχουν επίσης 4 σουίτες, με δικό τους τζάκι η καθεμιά και σαλόνι, ενώ η executive suite διαθέτει και το δικό της τζακούζι.

Η ιστορία της οικογένειας των ιδιοκτητών είναι παρούσα στο ξενοδοχείο, με τη φωτογραφία του ζευγαριού που το ίδρυσε, να βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην υποδοχή.

Διεύθυνση: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 9, 4876, Κυπερούντα
Τηλέφωνα: 25 532 929, 25 532 828
Email: [email protected]
Website: Livadia Hotel
Facebook: Livadia Hotel Kyperounda
Instagram: Livadia Hotel
TripAdvisor: Livadia Hotel (Kyperounda)

swipe gallery

20561