2635

Μονοπάτι Λιβάδι προσβάσιμο από τροχοκάθισμα (Τρόοδος)

21/10/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στον δρόμο από την Πλατεία Τροόδους προς Αμίαντο, βρίσκεται το μοναδικό μονοπάτι μέσα στο πευκοδάσος του Τροόδους, το οποίο είναι προσβάσιμο και για άτομα σε τροχοκάθισμα.

Η αφετηρία του μονοπατιού βρίσκεται κοντά στον εκδρομικό χώρο Κάμπος του Λιβαδιού, 1,5 χλμ μετά την Πλατεία Τροόδους. Οι επισκέπτες μπορούν να φτάσουν εύκολα σε αυτό, μέσω ασφαλτοστρωμένου δρόμου.

Η διαδρομή μήκους 1,5 χλμ είναι πεπλατυσμένη και εξομαλυμένη, τόσο ώστε να μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί από άτομα σε τροχοκάθισμα. Διασχίζοντας το πανέμορφο δάσος μαύρης πεύκης, φτάνει κανείς σε ένα ξέφωτο που προσφέρει εντυπωσιακή θέα προς την κοιλάδα της Σολέας.

Η ευκολία της διαδρομής την καθιστά ιδανική και για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το περπάτημα, για οικογένειες με πολύ μικρά παιδιά, αλλά και για όσους θέλουν απλώς μια χαλαρή βόλτα στο βουνό.

Για όσους θέλουν να μεγαλώσουν τη διαδρομή, το μονοπάτι ενώνεται με εκείνο του Κάμπου του Λιβαδιού.