13340

Το διπλογέφυρο της Τριμίκλινης

09/09/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Το μοναδικό διπλογέφυρο της Κύπρου βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία στην ορεινή Λεμεσό. Το γεφύρι αποτελείται από 2 διαφορετικές κατασκευές, που χρονολογούνται σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

Η πρώτη φάση της κατασκευής ολοκληρώθηκε το 1901. Οι αρχικές του προδιαγραφές ήταν τέτοιες, ώστε  να εξυπηρετεί κάρα που μετακινούνταν από τη μία άκρη της Κύπρου στην άλλη, διασχίζοντας την ορεινή Λεμεσό. Η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε το 1917, μετά την εμφάνιση των πρώτων μηχανοκίνητων οχημάτων.

Από το σημείο αυτό γινόταν η σύνδεση Λεμεσού – Τριμίκλινης – Τροόδους. Η Τριμίκλινη ήταν και παραμένει κομβικό σημείο – σταθμό για τους ταξιδιώτες.

Γι’ αυτό, άλλωστε, στην περιοχή βρίσκεται ακόμα ένα γεφύρι, στο μονοπάτι που συνέδεε κατά τον Μεσαίωνα την κοινότητα με τις γύρω περιοχές.