Το διπλογέφυρο της Τριμίκλινης

30/05/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στην επαρχία Λεμεσού, σε μια τοποθεσία εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, βρίσκει κανείς το μοναδικό διπλογέφυρο της Κύπρου. Το γεφύρι αποτελεί, ουσιαστικά, 2 διαφορετικές κατασκευές, οι οποίες εξυπηρετούσαν τις ανάγκες μετακινήσεων σε 2 διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

Η πρώτη φάση της κατασκευής ολοκληρώθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα το 1901. Τότε εξυπηρετούσε τα κάρα που μετακινούνταν από τη μία άκρη της Κύπρου στην άλλη, διασχίζοντας την ορεινή Λεμεσό. Η δεύτερη φάση του ολοκληρώθηκε το 1917, μετά την εμφάνιση των πρώτων μηχανοκίνητων οχημάτων. Από το σημείο αυτό γινόταν η σύνδεση Λεμεσού – Τριμίκλινης – Τροόδους.

Η Τριμίκλινη αποτελεούσε από αρχαιοτάτων χρόνων σημείο διερχομένων και εξυπηρετώντας τους κατοίκους της υπαίθρου που επισκέπτονταν τα αστικά κέντρα, αλλά και όσους μετέβαιναν για εμπορικούς σκοπούς από την πόλη στην ύπαιθρο. 

Στην περιοχή διατηρείται μέχρι σήμερα ακόμα 1, αρχαιότερο γεφύρι. Το ενετικό, πετρόκτιστο γεφύρι της Τριμίκλινης, το βρίσκει κανείς διασχίζοντας το μονοπάτι της  φύσης, που συνέδεε παλιότερα την κοινότητα με τις γύρω περιοχές.

 

swipe gallery

9903