Ξωκλήσι Άγιου Χρήστου του Κηπουρού (Τριμίκλινη)

28/07/2017
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ο Χρήστος Κηπουρός ήταν ένας απλός άνθρωπος από αγροτική οικογένεια, γεννημένος το 18ο αιώνα, στη Βόρεια Ήπειρο (επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας). Ο Χρήστος διώχθηκε από τους Οθωμανούς και βρήκε μαρτυρικό θάνατο, εμμένοντας στην πίστη του. Έτσι, το όνομά του συγκαταλέγεται στη λίστα των νεομαρτύρων.

Στη Λεμεσό υπάρχει εδώ και λίγα χρόνια ένα μικρό εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Χρήστο Κηπουρό. Το εκκλησάκι βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Τριμίκλινη, με θέα τις καταπράσινες πλαγιές της περιοχής. Το ξωκλήσι το συναντά κανείς πάνω στο δρόμο, νοτιοδυτικά της κοινότητας.

Πρόκειται για ένα μικρό, μονόκλιτο ναό, με κάτασπρους τοίχους και ιδιαίτερα περιποιημένο, αφού εγκαινιάστηκε μόλις το 2013. Το ξωκλήσι, αν και βρίσκεται εντός των ορίων της κοινότητας Τριμίκλινης, υπάγεται στο μετόχιο της Ιεράς Μονής της Παναγίας Αμασγούς.

Μάθε περισσότερα για την Τριμίκλινη εδώ.

swipe gallery


20113