24435

Νεράιδα: Μια ιδιαίτερη ταβέρνα με κυπριακές νοστιμιές πάνω από το ποτάμι!

17/11/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στην ορεινή Λεμεσό, στο καταπράσινο πέρασμα του ποταμού Διάριζου, βρίσκει κανείς ένα γραφικό ταβερνάκι, τη Νεράιδα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό στέκι στο χωριό Φοινί, όπου απολαμβάνει κανείς τοπικές νοστιμιές, αλλά και τη θέα του ρέματος που περνά από εκεί.

Με σπιτικές συνταγές παραδοσιακών πιάτων, το μενού της Νεράιδας αποτελεί αγαπημένη επιλογή για πολλούς. Ο φοινιώτικος χοιρινός ταβάς, αλλά και η ψητή πέστροφα, φρέσκια από το ιχθυοτροφείο της περιοχής, με τη «μυστική» σως λαδολέμονο, είναι από τα κορυφαία πιάτα της ταβέρνας.

Στον χώρο της ταβέρνας ξεχωρίζει το αυτοσχέδιο τζάκι, που στηρίζεται πάνω σε ένα τεράστιο πιθάρι, κατασκευή από τα ξακουστά, τοπικά εργαστήρια του Φοινιού, ώστε να μπορεί να ζεσταίνει και να φωτίζει όλη την τραπεζαρία τον χειμώνα.

Το διάσημο φοινιώτικο λουκούμι είναι σίγουρα ένα επιδόρπιο που αξίζει να δοκιμάσει κανείς με τον καφέ του.

Τηλέφωνα: 25 421680, 99 442110