18821
A CITY FULL OF FEELINGS A CITY FULL OF FEELINGS


Υπό την αιγίδα:
evel limassol

Νεράιδα: Μια ιδιαίτερη ταβέρνα με κυπριακές νοστιμιές πάνω από το ποτάμι!

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Στις πλαγιές της ορεινής Λεμεσού, εκεί από όπου περνάει ο ποταμός Διάριζος, σχηματίζοντας ένα καταπράσινο ρέμα, με μικρούς καταρράκτες, μια οικογενειακή, κυπριακή ταβέρνα αποτελεί μια αγαπημένη επιλογή για να απολαύσεις τόσο το τοπίο όσο και τις γεύσεις της παραδοσιακής κουζίνας.

Με πιάτα που έχουν βραβευτεί από ταξιδιωτικούς οργανισμούς, όπως ο TUI, η ταβέρνα Νεράιδα στο Φοινί φημίζεται για φοινιώτικο, χοιρινό ταβά της, αλλά και την πέστροφα, που έρχεται ολόφρεσκια από το ιχθυοτροφείο της περιοχής, ψήνεται στα κάρβουνα και συνοδεύεται από μια νόστιμη «μυστική» σως λαδολέμονο. Η κουζίνα ετοιμάζει επίσης και σπιτικούς κεφτέδες, όσπρια και λαδερά κατευθείαν από τον κήπο του ιδιοκτήτη, αλλά και παραδοσιακά κουπέπια και γεμιστούς κολοκυθοανθούς, όπως επίσης και κρέατα στη σχάρα και στη σούβλα. Το διάσημο φοινιώτικο λουκούμι είναι σίγουρα ένα επιδόρπιο που αξίζει να δοκιμάσει κανείς με τον καφέ του.

Στον χώρο, όπου κυριαρχούν το ξύλο και η πέτρα της περιοχής, ξεχωρίζει ένα ιδιαίτερο, αυτοσχέδιο τζάκι, που στηρίζεται πάνω σε ένα τεράστιο πιθάρι, κατασκευή από τα ξακουστά, τοπικά εργαστήρια του Φοινιού, ώστε να μπορεί να ζεσταίνει και να φωτίζει όλη την τραπεζαρία. Τα φωτιστικά οροφής είναι μοναδικά έργα τέχνης, που έχουν κατασκευαστεί από φυτά αμπελώνων, προσφέροντας μοναδική αισθητική στον χώρο. Πέρα από τη διακόσμηση του χώρου, όμως, η ομορφιά του τοπίου είναι τέτοια, ώστε να δικαιολογεί το όνομα «Νεράιδα». Έτσι, η ταβέρνα αυτή αποτελεί ακόμα ένα λόγο για να επισκεφθεί κανείς το ιστορικό και γραφικό Φοινί.

Σε μικρή απόσταση θα βρεις ένα από τα πετρόκτιστα γεφύρια, μνημείο της περιόδου της Ενετοκρατίας στο νησί. Όσο για τους επισκέπτες της άνοιξης και του καλοκαιριού, το τραγούδι των αηδονιών θα συνοδεύσει ιδανικά το γεύμα στον υπαίθριο χώρο της ταβέρνας.

Η ταβέρνα είναι ανοιχτή καθημερινά μεσημέρι – βράδυ την καλοκαιρινή περίοδο και κατά τους χειμερινούς μήνες για μεσημέρι.

Τηλέφωνα: 25 421 680, 99 442 110Αγαπάς και εσύ τη Λεμεσό;

Κάνε εγγραφή για να ανακαλύπτεις συνέχεια ό,τι πιο νέο, ξεχωριστό και όμορφο θα βρεις στην πόλη και επαρχία.