5435

Μονοπάτι της φύσης «Ενετικά γεφύρια» (Τρεις Ελιές)

17/11/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις ξεχωριστές επιλογές που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Λίγα μέτρα μετά τα τελευταία σπίτια του χωριού Τρεις Ελιές, βρίσκεται ένα από τα πιο ειδυλλιακά και αρχαιότερα μονοπάτια της ορεινής Λεμεσού. Στο μονοπάτι συναντά κανείς 2 υπέροχα ενετικά γεφύρια και μοναδικό πλούτο δέντρων και θάμνων.

Πρόκειται για ένα ομαλό μονοπάτι, μόλις 3 χιλιομέτρων, που μπορεί εύκολα να διασχίσει κανείς, ανεξάρτητα από τη φυσική του κατάσταση ή την ηλικία του. Η εκκίνησή του βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο και καταλήγει λίγο χαμηλότερα στον κεντρικό δρόμο προς το χωριό Καμινάρια.

Το μονοπάτι περνά μέσα από πλούσια άγρια βλάστηση, με καρυδιές, πλατάνους, κισσούς και δεκάδες αρωματικούς θάμνους, που τρέφονται από το νερό του ποταμού που ρέει παράλληλα με τη διαδρομή. Την πορεία αυτή ακολουθούσαν από τον μεσαίωνα όσοι κατευθύνονταν από την ορεινή Λεμεσό προς την κοιλάδα του Διάριζου, γι’ αυτό και από τότε κατασκευάστηκαν τα 2 γεφύρια που στέκουν ακόμα περήφανα κατά μήκος του μονοπατιού.

Περίπου στη μέση του μονοπατιού, βρίσκεται και το εγκαταλελειμμένο παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρονίκου.