20268

Εκδρομικός χώρος Φράκτη Προδρόμου

28/04/2020
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ένας από τους πιο ξεχωριστούς εκδρομικούς χώρους της επαρχίας Λεμεσού, φωλιάζει μέσα στο πευκοδάσος, σε ένα από τα ψηλότερα σημεία του νησιού. Στην τοποθεσία αυτή, απολαμβάνει το προνόμιο της μαγευτικής θέας σε μια συμμετρική, τεχνητή λίμνη, περικυκλωμένη από πράσινο.

Σε υψόμετρο 1600 μέτρων, ο χώρος αυτός αποτελεί μια ιδανική επιλογή για εξορμήσεις, που συνδυάζουν φαγητό και χαλάρωση μέσα στη φύση, αλλά και περιηγήσεις και άθληση σε όμορφες, κοντινές διαδρομές. Στον εκδρομικό χώρο του υδατοφράκτη του Προδρόμου, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι σαφώς η ίδια η θέα του φράκτη, χωρητικότητας περίπου 50.000 κυβικών μέτρων.

Το σχετικά μικρό μέγεθος του φράκτη έχει σαν αποτέλεσμα να είναι ήρεμη κατά κανόνα η επιφάνειά του, αντανακλώντας σαν καθρέφτης ακριβείας τον περιβάλλοντα χώρο. Το ίδιο μικρό μέγεθος, επιτρέπει στους επισκέπτες να κάνουν μια σύντομη βόλτα στην περίμετρο του υδατοφράκτη, απολαμβάνοντας υπέροχη θέα.

swipe gallery

Ο εκδρομικός χώρος, με κιόσκια και ξύλινα τραπέζια – πάγκους, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 250 άτομα, ενώ διαθέτει και μια ευρύχωρη, περιφραγμένη παιδική χαρά, με άμμο στο έδαφος, ώστε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια. Οι εγκαταστάσεις του είναι προσβάσιμες και για άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Σε κοντινή απόσταση από τον εκδρομικό χώρο υπάρχουν 2 μονοπάτια μελέτης της φύσης, για όσους αγαπούν τις περιηγήσεις και την πεζοπορία.

Ο χώρος βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα από την Πλατεία Τροόδους (με κατεύθυνση προς τον Πρόδρομο) μετά από αριστερή στροφή πάνω στον κύριο δρόμο (προς την περιοχή του Δασικού Κολλεγίου).