17064

Κατασκηνωτικός χώρος Τροόδους

22/08/2019
* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα αφιερώματα του All About Limassol (ως ο Επίσημος Οδηγός της Λεμεσού) αποσκοπούν ΜΟΝΟ στο να αναδείξουν τα διαφορετικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, με σκοπό να γνωρίζουν όλοι τις μοναδικές Εμπειρίες που προσφέρονται. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν διαφημιστικό ή αξιολογικό χαρακτήρα και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα Εταιρειών, Δήμων, Οργανισμών ή Ιδιωτών.

Ο μεγαλύτερος κατασκηνωτικός χώρος που θα βρει κανείς στην ορεινή Κύπρο, κρυμμένος κάτω από την πλούσια σκιά του καταπράσινου πευκοδάσους, βρίσκεται μόλις 1 χιλιόμετρο από την Πλατεία Τροόδους. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση, που φιλοξενεί οργανωμένες εγκαταστάσεις για κατασκηνωτές και είναι ανοικτή για επισκέπτες αποκλειστικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Κατηφορίζοντας από την Πλατεία Τροόδους με κατεύθυνση προς Καρβουνά και Λευκωσία, σε λίγα λεπτά βρίσκεις την είσοδο της κατασκήνωσης στα δεξιά του δρόμου, σε υψόμετρο 1600 μέτρων, απέναντι από ένα στρατόπεδο. Στον χώρο εισέρχεται κανείς με αυτοκίνητο, αφού την έκταση αυτή διασχίζουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι, που διευκολύνουν τις μετακινήσεις. Σε 2 σημεία μέσα στον χώρο, υπάρχουν εγκαταστάσεις με ντους, νιπτήρες και τουαλέτες, ενώ στη είσοδο του χώρου λειτουργεί εστιατόριο, από το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Στις πλαγιές της έκτασης αυτής υπάρχουν σε διάφορα σημεία χώροι διαμορφωμένοι κατάλληλα, ώστε να φιλοξενήσουν έως και 170 αντίσκηνα ή / και τροχόσπιτα. Συνολικά, η κατασκήνωση μπορεί να φιλοξενήσει έως και 650 άτομα. Το ημερήσιο δικαίωμα για διαμονή σε αντίσκηνο είναι €5, ενώ για την εγκατάσταση τροχόσπιτου απαιτείται εγγύηση και ενοίκιο κάθε μήνα. Μέσα στον χώρο υπάρχουν ειδικά σημεία για άναμμα φωτιάς και ψήσιμο σε ψησταριά.

Ακόμα και το καλοκαίρι, η θερμοκρασία πέφτει αρκετά χαμηλά τη νύχτα στο Τρόοδος, επομένως όσοι θα κατασκηνώσουν πρέπει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι.

Τηλέφωνο: 96 823464